Leader Removals

Λίστα για Μετακόμιση – Κερδίστε χρόνο και Χρήμα

Η μετακόμιση σπιτιού είναι συχνά μια περίπλοκη διαδικασία. Θέλετε να είστε σίγουροι ότι δεν ξεχνάτε τίποτα, από την αλλαγή διεύθυνσης έως την πρόσληψη των κατάλληλων μεταφορέων για τη μεγάλη μέρα. Είτε μετακομίζετε για μικρομεταφορά είτε για μεγάλες μετακομίσεις στην Αθήνα η λίστα για μετακόμιση θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι είστε έτοιμοι για όταν φτάσει η μεγάλη μέρα και αυτές οι συμβουλές μετακόμισης θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα προετοιμασμένοι .

Λίστα για Μετακόμιση – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πριν ξεκινήσετε τη συσκευασία

Πριν ξεκινήσετε τη συσκευασία, υπάρχουν πολλά κρίσιμα βήματα στη διαδικασία μετακόμισης. Αυτό περιλαμβάνει: Επιλέγοντας μια εξαιρετική εταιρεία μετακόμισης για να σας βοηθήσει να μεταφέρετε, ακόμη και να συσκευάσετε τα σημαντικά υπάρχοντά σας. Ελέγχετε την ασφάλεια μεταφοράς για να δείτε τι είδους κάλυψη χρειάζεστε για τα οικιακά σας είδη κατά τη μεταφορά τους.

Καθορισμός προγράμματος μετακόμισης, συμπεριλαμβανομένου του ελεύθερου χρόνου από την εργασία, εάν το χρειάζεστε για τη μετακόμιση. Κάνοντας τις απαραίτητες ταξιδιωτικές ρυθμίσεις, ειδικά αν πρόκειται να μετακόμισετε σε μεγάλη απόσταση. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ταξιδιωτικές ρυθμίσεις για μέλη της οικογένειας και κατοικίδια.

Γράψτε μια λίστα για μετακόμιση που θα σας βοηθήσει ότι έχετε κάνει τα πάντα εγκαίρως για τη μετακόμισή σας.

Συσκευασία του σπιτιού

Σίγουρα, ξέρεις ότι πρέπει να μαζέψεις τα πάντα στο σπίτι, αλλά πώς το κάνεις; Η ανάπτυξη ενός υπέροχου συστήματος θα διευκολύνει την πρώτη και την αποσυσκευασία όταν φτάσετε στον προορισμό σας. Ξεκινήστε την ταξινόμηση νωρίς! Ένα μήνα πριν από τη μετακόμισή σας, προχωρήστε και ξεκινήστε να ετοιμάζετε τα βαλίτσα σας. Θα πρέπει να ξεκινήσετε συσκευάζοντας αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε συχνά, όπως βιβλία, ταινίες και συλλεκτικά αντικείμενα.

Βεβαιωθείτε ότι τα κουτιά φέρουν σαφή ετικέτα, ώστε να μπορείτε να τα αποσυσκευάζετε εύκολα αργότερα. Συσκευάστε τα δωμάτια ένα προς ένα. Κρατήστε αντικείμενα από το ίδιο δωμάτιο μαζί όταν μπορείτε. Αυτό θα διευκολύνει όταν έρθει η ώρα να αποσυσκευάσετε. Χρησιμοποιήστε μεμβράνη για να κρατήσετε τα περιεχόμενα των συρταριών στη θέση τους όπου είναι δυνατόν.

Αυτό θα κάνει τη λίστα για μετακόμιση πιο σύντομη, αφού δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτά τα αντικείμενα. Είτε μεταφέρετε τα έπιπλά, είτε αγοράζετε νέα για το νέο σας σπίτι, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ποια είναι τα όριά σας όταν πρόκειται για την ανύψωση και τη μετακόμιση των επίπλων.

Λίστα για μετακόμιση αλλαγής διεύθυνσης

Όταν έρθει η ώρα να αλλάξετε τη διεύθυνσή σας, θέλετε να είστε σίγουροι ότι φροντίζετε όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες. Χρειάζεστε μια λίστα για μετακόμιση αλλαγής διεύθυνσης για να βεβαιωθείτε ότι δεν χάνετε τίποτα σημαντικό. Βεβαιωθείτε ότι η λίστα μετακόμισης περιλαμβάνει όλα αυτά τα σημαντικά στοιχεία. Όταν στέλνετε τα πρώτα σας πολλά πακέτα, φροντίστε να ελέγξετε για να βεβαιωθείτε ότι η αλλαγή διεύθυνσης έχει αλλάξει! Ελέγξτε για τυχόν περιοδικά και συνδρομητικές υπηρεσίες που σας στέλνουν μηνύματα σε τακτική βάση. Είτε μετακομίζετε από δυάρι, είτε μεγαλύτερο σπίτι η διαδικασία είναι ίδια.

Ενημερώστε το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού σας ότι η διεύθυνσή σας αλλάζει. Επικοινωνήστε με την τράπεζά σας για να δηλώσετε αλλαγή διεύθυνσης. Ενημερώστε τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας, τον ασφαλιστικό σας φορέα και οποιονδήποτε άλλο πάροχο τακτικών υπηρεσιών σχετικά με την αλλαγή της διεύθυνσής σας.

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει μια εγγεγραμμένη φόρμα αλλαγής διεύθυνσης στο ταχυδρομείο. Έτσι ώστε οποιαδήποτε αλληλογραφία που κατευθύνεται λανθασμένα στην παλιά σας διεύθυνση να οδηγεί στη νέα σας τοποθεσία. Ρωτήστε την μεταφορική εταιρεία αν τρέχει κάποια προσφορά μετακόμισης.

Εάν μετακομίζετε από ένα ενοικιαζόμενο ακίνητο, βεβαιωθείτε ότι έχετε μιλήσει με τον ιδιοκτήτη σας για το πώς να αφαιρέσετε τα βοηθητικά προγράμματα από το όνομά σας.

Συμβουλές για μετακόμιση σπιτιού

Η μετακόμιση είναι αγχωτική, αλλά δεν χρειάζεται να είναι πάντα έτσι! Αυτές οι συμβουλές για μετακόμιση θα σας διευκολύνουν να χειριστείτε τις προκλήσεις που σας περιμένουν ενώ μετακινείστε. Προχωρήστε και καθαρίστε το σπίτι σας καθώς μαζεύετε κάθε δωμάτιο. Καθώς περνάτε μέσα από τα δωμάτια, έχετε ένα κουτί με αντικείμενα που σκοπεύετε να κρατήσετε, ένα κουτί με αντικείμενα που θέλετε να δωρίσετε ή να πουλήσετε και ένα κουτί με αντικείμενα που πρέπει να πετάξετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να μην μαζεύετε αντικείμενα με τα οποία δεν θέλετε πραγματικά να ασχοληθείτε όταν φτάσετε στο νέο σας σπίτι! 

Στερεώστε τα κομμάτια

Εάν χρειάζεται να αποσυναρμολογήσετε τα έπιπλά σας για να τα μεταφέρετε, βγάλτε τα πόδια από τον καναπέ σας για να περάσουν από την πόρτα. Για παράδειγμα βάλτε όλες τις βίδες, τα πόδια και άλλα μικρά κομμάτια σε μια τσάντα βαρέως τύπου, τότε κολλήστε το στο μεγαλύτερο αντικείμενο.

Το ίδιο ισχύει για σημαντικά κορδόνια: Χρησιμοποιήστε ταινία για να τα στερεώσετε σταθερά. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα προσπαθείτε να βρείτε όλα τα κομμάτια όταν επιστρέψετε στο σπίτι. Μην ξεχνάτε τις άλλες σημαντικές πτυχές της μετακόμισης ή μικρομεταφορών.

Ακόμα κι αν απλώς μετακινείστε στην πόλη, ίσως χρειαστεί να βρείτε νέα στέκια: Ένα νέο μέρος για να σταματήσετε και να πάρετε πρωινό ή καφέ στο δρόμο σας για τη δουλειά το πρωί, για παράδειγμα. Οδηγήστε τη νέα σας διαδρομή νωρίτερα.

Αυτή είναι μια από αυτές τις απλές συμβουλές με λίστα για μετακόμιση που δεν σκέφτεται κανείς μέχρι την πρώτη μέρα της επιστροφής στη δουλειά. Τώρα πρέπει να ακολουθήσετε διαφορετική διαδρομή για τη δουλειά, για να πάρετε τα παιδιά στο σχολείο ή οπουδήποτε αλλού θέλετε να πάτε.

Στείλτε το αίτημα σας

Επικοινωνία

  Καλέστε μας

  + 30 6984096562

  Στείλτε e-mail

  info@metakomiste.gr

  Νέος Κόσμος

  Πύρρας 19Α & Σμιθ Φρειδερίκου, 117 45 Αθήνα Αττικής

  Ώράριο

  Δευτ - Παρ: 09:00 - 18:00