Leader Removals

Μετακόμιση Αθήνα – Ξεκινήστε με τους Ειδικούς

Η μετακόμιση Αθήνα μπορεί να είναι αγχωτική και χαοτική. Υπάρχουν τόσα πολλά να ολοκληρωθούν και όλα πρέπει να γίνουν έγκαιρα. Εάν αισθάνεστε καταβεβλημένοι, πάρτε μια βαθιά ανάσα και δείτε αυτές τις συμβουλές για ευκολότερη μετακόμιση.

1. Οργανωθείτε για την μετακόμιση

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν ετοιμάζεστε να μετακομίσετε είναι να οργανωθείτε νωρίς. Κάντε μια λίστα με όλα όσα πρέπει να γίνουν και ξεκινήστε να τα εργάζεστε το συντομότερο δυνατό. Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσετε, τόσο λιγότερο άγχος θα έχετε πιο κοντά στην ημερομηνία μετακόμισης. Αυτό θα σας δώσει επίσης περισσότερο χρόνο για να διερευνήσετε διάφορες επιλογές της Μεταφορικής Εταιρείας και να βρείτε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Εάν περιμένετε μέχρι την τελευταία στιγμή, μπορεί να μην έχετε χρόνο να το κάνετε και να καταλήξετε να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία που δεν είναι αξιόπιστη ή δεν προσφέρει τις υπηρεσίες που χρειάζεστε. Επομένως, φροντίστε να οργανωθείτε για τη μετακόμιση του σπιτιού ή του γραφείου σας το συντομότερο δυνατό. Ακολουθεί η λίστα ελέγχου μας για να σας βοηθήσουμε.

2. Ερευνήστε και επικοινωνήστε μαζί μας έγκαιρα

Ένα σημαντικό καθήκον είναι η πρόσληψη επαγγελματιών για μετακομίσεις σπιτιού ή γραφείου, ώστε να βοηθήσουν στην ανύψωση την ημέρα της μετακόμισης. Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να προσπαθήσετε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας, οι επαγγελματίες μεταφορείς μπορούν να κάνουν τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη. Έχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία να μεταφέρουν τα υπάρχοντά σας με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα και συχνά μπορούν να το κάνουν σε λιγότερο χρόνο από ό,τι θα σας έπαιρνε. Επιπλέον, μπορούν να παρέχουν πολύτιμες οδηγίες για τη συσκευασία και την αποσυσκευασία των αντικειμένων σας, έτσι ώστε όλα να φτάνουν στο νέο σας σπίτι με ένα κομμάτι. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τους επαγγελματίες σας, είναι σημαντικό να τους προσλάβετε νωρίς. Ξεκινήστε λαμβάνοντας συστάσεις από φίλους ή συγγενείς που έχουν μετακομίσει πρόσφατα ή αναζητήστε κριτικές στο διαδίκτυο. Μόλις βρείτε μερικές αξιόπιστες εταιρείες, λάβετε προσφορές για να συγκρίνετε τις τιμές πριν αποφασίσετε.

Αφιερώνοντας χρόνο για να προσλάβετε επαγγελματίες νωρίς, μπορείτε να κάνετε τη μετακόμισή σας όσο το δυνατόν πιο ομαλή και χωρίς άγχος. Αν αναρωτιέστε πόσο κοστίζει η πρόσληψη επαγγελματιών, δείτς το άρθρο μας όπου αναλύουμε το κόστος μετακόμισης.

3. Κούτες και Προμήθειες

Το επόμενο είναι να παραγγείλετε κιβώτια μετακόμισης και προμήθειες. Αυτό θα κάνει τη συσκευασία των αντικειμένων σας πολύ πιο εύκολη και λιγότερο χρονοβόρα. Φροντίστε να παραγγείλετε περισσότερα κουτιά από όσα νομίζετε ότι θα χρειαστείτε για κάθε περίπτωση και σε μια ποικιλία διαφορετικών μεγεθών. Εκτός από κουτιά, θα χρειαστείτε επίσης υλικά συσκευασίας όπως μεμβράνη με φυσαλίδες, ταινία συσκευασίας και φιστίκια συσκευασίας. Αυτά θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε τα υπάρχοντά σας κατά τη μετακόμιση. Φροντίστε να επισημαίνετε καθαρά τα κουτιά για να κάνετε την αποσυσκευασία πιο γρήγορη. Μπορείτε να τα επισημάνετε ανά δωμάτιο ή κατά περιεχόμενο. Με λίγο προγραμματισμό και επισήμανση, η μετακόμιση σας θα πάει ομαλά. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για μεταφορά με μικρό φορτηγό. Οι κούτες είναι απαραίτητες.

4. Κάντε απογραφή

Πριν ξεκινήσετε να ετοιμάζετε τα πράγματά σας για τη μετακόμισή σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ξεφορτώσετε το σπίτι σας. Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να απαλλαγείτε από έπιπλα που δεν χρειάζεστε ή δεν θέλετε. Το να έχετε λιγότερα πράγματα θα κάνει τη μετακίνηση πολύ πιο εύκολη και λιγότερο δαπανηρή. Για να μην αναφέρουμε, θα είναι κάτι λιγότερο για να ανησυχείτε όταν προσπαθείτε να εγκατασταθείτε στο νέο σας σπίτι. Μόλις ξεφορτωθείτε, κάντε μια λίστα με όλα όσα υπάρχουν σε κάθε κουτί. Αυτό θα σας φανεί χρήσιμο όταν αποσυσκευάζετε και προσπαθείτε να βρείτε συγκεκριμένα αντικείμενα. Θα βοηθήσει επίσης αν χαθεί ή καταστραφεί οτιδήποτε κατά τη μετακόμιση Αθήνα.

Το να αφιερώνετε χρόνο για να ξεφορτωθείτε και να φτιάξετε μια λίστα αποθεμάτων μπορεί να φαίνεται σαν ένα επιπλέον βήμα, αλλά θα κάνει τη μετακόμιση της ημέρας παιχνιδάκι.  Η Μετακόμιση Αθήνα δεν είναι απλή υπόθεση και χρίζει επαγγελματικής προσέγγισης.

5. Τσεκάρετε κάθε συσκευασία

Τώρα που έχετε τα κιβώτια και τις προμήθειες και τα πάντα έχουν ετικέτες και λίστα, βεβαιωθείτε ότι όλα τα κουτιά σας είναι συσκευασμένα και έτοιμα για χρήση πριν φτάσουν οι μεταφορείς. Αυτό περιλαμβάνει όλο τον εξοπλισμό, τα πιάτα, τα λευκά είδη κ.λπ. Αυτό θα καθυστερήσει τη μετακόμισή σας και θα σας κοστίσει χρήματα. Ξεκινήστε με αντικείμενα που δεν θα χρειαστείτε αμέσως και προχωρήστε προς τα απαραίτητα. Έχοντας τα πάντα γεμάτα εκ των προτέρων, μπορείτε να χαλαρώσετε και να εστιάσετε σε άλλες πτυχές της μετακόμισης. Και αν θέλετε να προχωρήσετε άμεσα, προσλάβετε επαγγελματικές υπηρεσίες συσκευασίας.

6. Ζητήστε βοήθεια αν χρειαστεί για παιδιά και κατοικίδια

Η μετακόμιση με παιδιά ή κατοικίδια προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο πολυπλοκότητας. Κάνοντας ρυθμίσεις ώστε κάποιος να παρακολουθεί τα παιδιά ή/και τα κατοικίδια σας μπορεί να κάνει την όλη διαδικασία μετακόμισης πολύ πιο εύκολη. Υπάρχουν τόσα πολλά να κάνετε που μπορεί να είναι δύσκολο να τα παρακολουθείτε και να τα κάνετε όλα. Επιπλέον, είναι ένας καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι έχουν φροντιστεί και δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Αξίζει τον κόπο να φροντίζετε τα παιδιά και τα κατοικίδια σας την ημέρα της μετακόμισης.

7. Να είστε εκεί κατά την μετακόμιση στην Αθήνα

Ακόμα κι αν έχετε προσλάβει επαγγελματίες, είναι καλή ιδέα να είστε εκεί την ημέρα της μετακόμισης σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα ή ερωτήσεις. Θα πρέπει επίσης να είστε εκεί όταν ξεφορτώνουν το φορτηγό, ώστε να μπορείτε να τους κατευθύνετε πού πάνε όλα στο νέο σας σπίτι. Αυτό θα σας γλιτώσει από την ταλαιπωρία να χρειαστεί να μετακινήσετε μόνοι σας έπιπλα και κουτιά αργότερα. Ψάχνετε για μετακόμιση Αθήνα; Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε το αίτημα σας

Επικοινωνία

  Καλέστε μας

  + 30 6984096562

  Στείλτε e-mail

  info@metakomiste.gr

  Νέος Κόσμος

  Πύρρας 19Α & Σμιθ Φρειδερίκου, 117 45 Αθήνα Αττικής

  Ώράριο

  Δευτ - Παρ: 09:00 - 18:00