Leader Removals

Κόστος Μεταφοράς Επίπλων

Κόστος Μεταφοράς Επίπλων. Αν σχεδιάζετε να μεταφέρετε τα έπιπλά σας, πιθανώς αναρωτιέστε πόσο θα κοστίσει. Η αλήθεια είναι ότι οι εταιρείες μετακόμισης χρεώνουν διαφορετικές τιμές ανάλογα με το είδος των επίπλων που μετακινούνται και την απόσταση που πρέπει να διανύσουν. Ορισμένες εταιρείες χρεώνουν ανά ώρα, ενώ άλλες χρεώνουν με βάση τον όγκο, οπότε είναι καλύτερο να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις όταν προσλαμβάνετε έναν μεταφορέα. Ακολουθούν ορισμένοι σημαντικοί παράγοντες που μπορούν να καθορίσουν το κόστος:

Η μεταφορά επίπλων είναι δαπανηρή αν προσλάβετε μόνοι σας την εταιρεία μεταφοράς. Είναι πάντα καλύτερο να προσλαμβάνετε υπηρεσίες μετακόμισης για τη μεταφορά των επίπλων σας, επειδή μπορούν να σας παρέχουν πολύ καλές προσφορές και πολλά άλλα οφέλη. Το κόστος της μεταφοράς επίπλων ποικίλλει ανάλογα με την απόσταση, τον τύπο των επίπλων και τον αριθμό των αντικειμένων που πρέπει να μεταφερθούν. Εξηγούμε ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο θα σας κοστίσει η μετακίνηση επίπλων.

Κόστος Μεταφοράς Επίπλων – Ποιες οι διαφοροποιήσεις

Το κόστος μεταφοράς επίπλων διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία και υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που το επηρεάζουν. Παρακάτω παρατίθενται ορισμένες βασικές εκτιμήσεις σχετικά με το κόστος μεταφοράς επίπλων:

 • Απόσταση. Όσο πιο μακριά είναι ο προορισμός σας από τον τόπο διαμονής σας, τόσο πιο ακριβό θα είναι το κόστος. Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά δεν μπορείτε να υποθέσετε ότι επειδή μια εταιρεία έχει τοπική διεύθυνση, χρεώνει λιγότερο από άλλες που έχουν διεθνή διεύθυνση.
 • Τύπος των επίπλων που μεταφέρονται. Εάν ο τύπος των επίπλων που μεταφέρονται είναι ογκώδης ή μεγάλος σε μέγεθος, τότε προφανώς αυτό θα αυξήσει το κόστος μεταφοράς, επειδή θα απαιτηθεί περισσότερο προσωπικό για να μεταφέρει το εν λόγω αντικείμενο(α) μαζί του κατά τη διαδικασία μεταφοράς – άρα αυξάνονται οι συνολικές τιμές μεταφοράς ανά μονάδα που αποστέλλεται (δηλαδή, κυβικό μέτρο ή τόνο). Επίσης, να θυμάστε ότι δεν παρέχουν όλες οι εταιρείες μετακόμισης την ίδια ποιότητα υπηρεσιών – γι’ αυτό να κάνετε πάντα εκτεταμένη έρευνα πριν προσλάβετε κάποιον για το σκοπό αυτό!
 • Αριθμός αντικειμένων που μεταφέρονται ταυτόχρονα – Υπάρχουν 2 τρόποι να μεταφέρετε τα αντικείμενά σας είτε όλα μαζί είτε μεμονωμένα σε βάθος χρόνου (σας συνιστούμε να κάνετε και τα δύο!). Η μετακίνηση όλων μαζί μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα εκ των προτέρων, αλλά αν κάτι συμβεί στην πορεία – όπως να χαθεί/καταστραφεί κ.λπ. τότε ολόκληρη η αποστολή μπορεί να καταλήξει να κοστίζει συνολικά περισσότερο από ό, τι αν είχε μεταφερθεί κάθε κομμάτι ξεχωριστά, παρόλο που μόνο ένα ταξίδι έγινε συνολικά αντί για δύο ξεχωριστά που λαμβάνουν χώρα μέσα στο ίδιο χρονικό πλαίσιο – το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικού τύπου κατάγματα που συμβαίνουν λόγω της υπερφόρτωσης που προκαλείται από τη συνεχή μετακίνηση μέχρι το ένα πάνω στο άλλο κατά τη διάρκεια των χρόνων διαμετακόμισης μεταξύ των τοποθεσιών που εμπλέκονται κατά τη διάρκεια της ίδιας της διαδικασίας αποστολής”.

Ενοικίαση Φορτηγού για Μετακόμιση

Εξετάστε το μέγεθος του φορτηγού που χρειάζεστε

Φυσικά, το μέγεθος του φορτηγού που χρειάζεστε εξαρτάται από το πόσα έπιπλα έχετε. Εάν μεταφέρετε πολλά μικρά αντικείμενα, τότε ένα μικρότερο φορτηγό μπορεί να είναι αρκετό. Από την άλλη πλευρά, αν η μετακόμισή σας απαιτεί τη μετακίνηση μεγαλύτερων κομματιών ή πολλών από αυτά, καθώς και κάποιων μεγάλων συσκευών και άλλων βαρέων αντικειμένων, τότε θα χρειαστεί ένα 18τροχο φορτηγό για να χωρέσει τα πάντα.

Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν αποφασίζετε για τον τύπο οχήματος που θα χρησιμοποιήσετε για τη μεταφορά: Πόσο μακριά πρέπει να μεταφέρω τα πράγματά μου; Θέλω να μου παραδοθούν αμέσως ή έχω χρόνο για να φτάσουν όλα μαζί αργότερα μέσα στην ημέρα; Τι είδους καιρός αναμένεται κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και πού πηγαίνω με τα πράγματά μου; Όλα αυτά είναι πράγματα που θα βοηθήσουν να καθοριστεί ποιος τύπος οχήματος θα ταίριαζε καλύτερα σε αυτό το σενάριο. Όταν αναζητήσετε για μετακομίσεις Αθήνα, χρειάζεσττε επαγγελματίες με πείρα.

Ελέγξτε πόσο θα κοστίσει η μεταφορά των επίπλων από και προς τις σκάλες ή μέσα από στενούς χώρους

Όταν εξετάζετε το κόστος μεταφοράς επίπλων, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πόσο δύσκολο είναι για τους μεταφορείς σας. Εάν υπάρχουν σκάλες, θα πρέπει επίσης να είστε προετοιμασμένοι για υψηλότερη τιμή. Η μετακίνηση των επίπλων από τις σκάλες είναι πιο ακριβή από τη μετακίνησή τους μέσω μιας πόρτας, λόγω του επιπλέον χρόνου και της προσπάθειας που απαιτείται.

Αν έχετε σκάλες στο σπίτι ή στο κτίριο γραφείων σας, θα πρέπει να σκεφτείτε αν αυτές μπορούν να αποφευχθούν κατά τη διάρκεια της μετακόμισης. Αν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να μετακινήσετε μόνοι σας τυχόν αντικείμενα πάνω και κάτω από αυτές αντί να πληρώσετε για επαγγελματική βοήθεια για την εργασία αυτή. Για μεταφορές με μικρό φορτηγό ρωτήστε μας.

Βεβαιωθείτε ότι το συνολικό κόστος είναι αυτό που πραγματικά πρέπει να πληρώσετε

 • Βεβαιωθείτε ότι το συνολικό κόστος  μετακόμισης είναι αυτό που πραγματικά πρέπει να πληρώσετε.
 • Ελέγξτε τι περιλαμβάνεται στην τιμή και βεβαιωθείτε ότι όλα τα αντικείμενά σας περιλαμβάνονται σε αυτήν.
 • Ελέγξτε αν υπάρχουν άλλα έξοδα, όπως έξοδα αποστολής ή φόροι, τα οποία πρέπει να πληρώσετε ξεχωριστά πριν ή αφού παραλάβετε τα έπιπλά σας με ασφάλεια στο σπίτι σας και μπορούν να τα δουν όλοι οι άλλοι που επισκέφθηκαν τα σπίτια τους και βίωσαν αυτό το πρόβλημα από πρώτο χέρι (όχι μόνο όσοι διάβασαν γι’ αυτό στο διαδίκτυο).
 • Ζητήστε μια προσφορά πριν από την κράτηση: Όταν τηλεφωνείτε σε μια εταιρεία, ρωτήστε τους αν μπορούν να μου δώσουν μια κατά προσέγγιση εκτίμηση του πόσο θα κοστίσει η μεταφορά των επίπλων.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το κόστος μεταφοράς επίπλων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει μια ενιαία απάντηση για το πόσο θα κοστίσει.

Τώρα που έχετε μια καλύτερη ιδέα για το κόστος που συνεπάγεται η μετακίνηση των επίπλων σας, είναι καιρός να αναλάβετε δράση. Όπως συμβαίνει με κάθε μεγάλο έργο, είναι καλύτερο να προγραμματίσετε εκ των προτέρων, ώστε να εξοικονομήσετε χρήματα και να αποφύγετε πιθανές παγίδες στην πορεία. Το πρώτο βήμα είναι να υπολογίσετε ποια είδη επίπλων πρέπει να μετακινηθούν και τι μέγεθος έχουν. Μόλις γίνει αυτό, μπορείτε να αρχίσετε να ερευνάτε διάφορους τρόπους για τη μετακίνησή τους από τη μία θέση στην άλλη. Τελικά, όταν έχουν διευθετηθεί όλες οι λεπτομέρειες και όλα έχουν επιβεβαιωθεί από μια επαγγελματική εταιρεία μετακόμισης όπως η [Όνομα εταιρείας], θα πρέπει να είναι όλα ομαλά!

Συμπερασματικά

Εάν μεταφέρετε τα έπιπλά σας, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το κόστος αυτής της διαδικασίας. Είτε πρόκειται να διασχίσετε την πόλη είτε τη χώρα, είναι σημαντικό να ξέρετε τι πρόκειται να κάνετε προτού προσλάβετε μια εταιρεία μετακόμισης. Θα πρέπει να εξετάσετε πόσο χρόνο θα εργάζονται για το έργο σας, καθώς και αν διαθέτουν κάποιον ειδικό εξοπλισμό που θα μπορούσε να τους διευκολύνει ή να το κάνει πιο γρήγορα από το να κάνετε όλη αυτή τη δουλειά μόνοι σας.

Στείλτε το αίτημα σας

Επικοινωνία

  Καλέστε μας

  + 30 6984096562

  Στείλτε e-mail

  info@metakomiste.gr

  Νέος Κόσμος

  Πύρρας 19Α & Σμιθ Φρειδερίκου, 117 45 Αθήνα Αττικής

  Ώράριο

  Δευτ - Παρ: 09:00 - 18:00