Leader Removals

Πριν αγοράσεις ένα σπίτι πρόσεξε 8 βασικά πράγματα

Δεν υπάρχει καμία αίσθηση που να πλησιάζει περισσότερο την ευτυχία του να είσαι ιδιοκτήτης σπιτιού. Είναι όνειρο όλων να ονομάσουν ένα μέρος σπίτι τους και να το διακοσμήσουν ανάλογα με την προσωπικότητά τους. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι συχνά έπρεπε να αποταμιεύουν για χρόνια πριν καν σκεφτούν να χτίσουν ένα σπίτι. Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι χτίζουν τα σπίτια τους πριν ή μετά τη συνταξιοδότηση. Αλλά τώρα που οι τράπεζες και οι χρηματοοικονομικές εταιρείες προσφέρουν στεγαστικά δάνεια σε ελκυστικά επιτόκια, είναι δυνατό να χτίσετε όμορφα σπίτια όσο οι ιδιοκτήτες σπιτιού είναι ακόμα νέοι.

Ακόμα και στην Ελλάδα που οι τιμές, θεωρούνται υψηλές για τα δεδομένα της χώρας, ευκαιρίες πάντα υπάρχουν.

1. Γνωρίστε τα οικονομικά σας

Ο προγραμματισμός του προϋπολογισμού σας είναι το πρώτο βήμα για την κατασκευή ενός σπιτιού. Θα χρειαστεί να ξέρετε πόσα χρήματα έχετε διαθέσιμα για το έργο και πόσα θα μπορείτε να ξοδέψετε σε κάθε φάση. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τον τύπο σπιτιού που μπορείτε να χτίσετε και ποια χαρακτηριστικά θα περιλαμβάνει. Υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές στην περιοχή σας που μπορούν να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε και να χτίσετε το σπίτι των ονείρων σας. Μιλήστε με πολλούς κατασκευαστές προτού αποφασίσετε ποιος είναι κατάλληλος για το έργο σας. Είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο κατασκευαστής έχει εμπειρία με τον τύπο του σπιτιού που θέλετε να χτιστεί, καθώς και γνώση σχετικά με τους τοπικούς νόμους περί χωροταξίας και τους κώδικες δόμησης.

Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό όταν σχεδιάζετε ένα νέο σπίτι είναι τα οικονομικά. Πρέπει να γνωρίζετε πόσα χρήματα μπορείτε να ξοδέψετε για το έργο, καθώς και πόσο χρόνο μπορείτε να αντέξετε οικονομικά μεταξύ των διαφόρων σταδίων κατασκευής. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να προγραμματίσετε τον προϋπολογισμό σας ανάλογα και να ολοκληρώσετε το έργο μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Σίγουρα ακόμα και μια μετακόμιση θα έχει τα έξοδα της.

2. Καταγράψτε τον προϋπολογισμό

Προτού καν αρχίσετε να σχεδιάζετε το νέο σας σπίτι, είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε για την επιτυχία δημιουργώντας έναν προϋπολογισμό. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε σε καλό δρόμο με τα οικονομικά σας και να μην παρασυρθείτε με περιττές δαπάνες. Θα πρέπει επίσης να συντάξετε μια λίστα με προτεραιότητες, ώστε να γνωρίζετε πόσα χρήματα πρέπει να κοστίζει κάθε πτυχή του έργου σας. Μόλις έχετε μια ιδέα για το είδος του σπιτιού που θέλετε, ήρθε η ώρα να εξετάσετε τις κατόψεις και τη διάταξη. Θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι το σχέδιο ταιριάζει στις ανάγκες σας, καθώς και σε τυχόν νόμους ή συμβάσεις χωροθέτησης που μπορεί να υπαγορεύουν τον τύπο κατασκευής που μπορεί να κατασκευαστεί στη γη σας.

Αυτό δίνει επίσης στους εργολάβους αρκετό χρόνο για να βρουν τυχόν πιθανά προβλήματα με το σχέδιο. Το επόμενο βήμα είναι να αποφασίσετε τι είδους σπίτι θέλετε να χτίσετε. Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που χτίζετε ένα σπίτι, τότε σκεφτείτε να προσλάβετε έναν αρχιτέκτονα που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε το σπίτι των ονείρων σας. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε τη συμβουλή τους για διάφορα υλικά και σχέδια που θα ταιριάζουν στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.

3. Ποιότητα υλικών

Αν θέλετε να φτιάξετε ένα σπίτι που θα διαρκέσει, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε υλικά υψηλής ποιότητας. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βρείτε έναν αξιόπιστο προμηθευτή ή εργολάβο που θα σας δώσει μια ειλικρινή εκτίμηση για το πόσο θα κοστίσει το σπίτι σας. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιούν τα κατάλληλα υλικά για το κλίμα και το περιβάλλον σας. Η επιλογή των υλικών σας θα επηρεάσει την εμφάνιση του σπιτιού σας και την απόδοσή του με την πάροδο του χρόνου.

Αν θέλετε να φτιάξετε ένα όμορφο σπίτι, τότε επιλέξτε υλικά υψηλής ποιότητας και ανθεκτικά. Για παράδειγμα, εάν τοποθετείτε πλαισιώσει στο σπίτι σας, επιλέξτε βινύλιο αντί για επένδυση από αλουμίνιο ή ξύλο γιατί θα διαρκέσει περισσότερο από οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι όλα τα ηλεκτρικά καλώδια είναι σωστά μονωμένα, ώστε να μην προκαλέσουν πυρκαγιές στο σπίτι σας, διαφορετικά θα αντιμετωπίσετε δαπανηρές επισκευές στο δρόμο. Εάν θέλετε να χτίσετε ένα όμορφο σπίτι, τότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν συντομεύσεις σχετικά με την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται. Το πιο σημαντικό στοιχείο σε κάθε σπίτι είναι η θεμελίωση του. Μια αδύναμη βάση μπορεί να κάνει ένα αδύναμο σπίτι και αυτό είναι κάτι που μπορείτε να αποφύγετε επιλέγοντας καλής ποιότητας υλικό για το foundation σας.

Διαβάστε – Πλακάκια – Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

4. Έλεγχος του κόστους κατασκευής

Το κόστος κατασκευής του δικού σας σπιτιού μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με το είδος των υλικών που επιλέγετε και πού εδρεύει ο εργολάβος ή ο κατασκευαστής. Όσο πιο μακριά βρίσκονται από την τοποθεσία σας, τόσο υψηλότερα θα είναι τα έξοδά τους λόγω του χρόνου ταξιδιού και άλλων παραγόντων. Εάν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να μείνετε με τους τοπικούς εργολάβους, ώστε να είναι σε θέση να παρέχουν πιο ανταγωνιστικές τιμές για τις υπηρεσίες. Ένα σπίτι είναι κάτι στο οποίο θα ζεις για τα επόμενα χρόνια. Επομένως, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το κόστος κατασκευής είναι υπό έλεγχο. Δεν θέλετε να ξοδέψετε πάρα πολλά για να χτίσετε το σπίτι των ονείρων σας και στη συνέχεια να μην έχετε χρήματα για άλλα πράγματα, όπως έπιπλα και συσκευές.

Το τελευταίο πράγμα που θέλει οποιοσδήποτε είναι να καθυστερήσει τα όνειρά του ή ακόμα και να καταρρεύσει εντελώς από απροσδόκητα γεγονότα κατά τη φάση κατασκευής. Μπορεί να είναι καταστροφικό εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της κατασκευής και δεν υπάρχει λύση. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στον χρόνο κατασκευής ή υπερβάσεις του κόστους στη γραμμή.

5. Σκεφτείτε το μέλλον

Θα ζήσετε σε αυτό το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, επομένως βεβαιωθείτε ότι πληροί όλες τις απαιτήσεις σας τώρα και στο μέλλον. Σκεφτείτε πράγματα όπως η προσβασιμότητα, ο χώρος και άλλες ανάγκες που μπορεί να έχετε όταν μεγαλώσετε ή όταν μεγαλώσουν τα παιδιά σας. Βεβαιωθείτε ότι ο κατασκευαστής σας κατανοεί τι θέλετε από αυτόν και την εταιρεία του, ώστε να μπορούν να το παραδώσουν στην ώρα τους και στον προϋπολογισμό. Βεβαιωθείτε ότι ο κατασκευαστής σας έχει εμπειρία στην κατασκευή κατοικιών σαν το δικό σας. Εάν δεν έχουν κατασκευάσει παρόμοια σπίτια πριν, τότε μπορεί να μην ξέρουν πώς να χειριστούν ορισμένες καταστάσεις ή προβλήματα όταν προκύψουν κατά την κατασκευή που θα μπορούσαν να προκαλέσουν καθυστερήσεις ή ακόμα χειρότερα – επηρεάζουν την ποιότητα του σπιτιού σας και την αντοχή του στο χρόνο. Θέλετε να χτίσετε ένα σπίτι που θα σας είναι εύκολο να το συντηρήσετε στο μέλλον.

Για παράδειγμα, εάν σκοπεύετε να πουλήσετε το σπίτι σας αργότερα, είναι καλύτερο να επιλέξετε υλικά που είναι ανθεκτικά και μακράς διαρκείας, ώστε να μην χρειάζονται επισκευές αμέσως μετά τη μετακόμισή τους. Θέλετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας διαθέτει συστήματα που μπορούν να διαρκέσουν για χρόνια χωρίς να χρειάζεστε επισκευές ή αντικαταστάσεις, ώστε να μην χρειάζεται να ξοδεύετε χρήματα σε ακριβούς λογαριασμούς επισκευής αργότερα στο δρόμο

6. Η τοποθεσία του ακινήτου παίζει σημαντικό ρόλο

Η τοποθεσία του ακινήτου στο οποίο θέλετε να χτίσετε το νέο σας σπίτι θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στο πόσο κοστίζει και πώς φαίνεται. Εάν θέλετε ένα σπίτι που να είναι κοντά σε μέσα μαζικής μεταφοράς, σχολεία και καταστήματα, τότε αυτά θα είναι πιο ακριβά από τα σπίτια πιο μακριά από αυτές τις ανέσεις. Ωστόσο, εάν θέλετε να ζήσετε σε μια περιοχή με όμορφα τοπία ή φυσικά χαρακτηριστικά, όπως παραλίες ή βουνά, τότε αυτά τα ακίνητα τείνουν να είναι πιο ακριβά από αυτά που βρίσκονται σε επίπεδη γη. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν χτίσετε όμορφα σπίτια. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε τις σωστές πληροφορίες για να μπορέσετε να φτιάξετε το σπίτι των ονείρων σας.

Για παράδειγμα, αν ψάχνετε για ένα ακίνητο που έχει θέα στον ωκεανό, τότε θα πρέπει πρώτα να εξετάσετε την τοποθεσία του ακινήτου. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε το κόστος των οικοδομικών υλικών, ώστε να μην καταλήξετε να ξοδεύετε πάρα πολλά για αυτά. Η τοποθεσία του ακινήτου είναι πολύ σημαντική κατά την κατασκευή ενός σπιτιού. Μπορεί να κάνει ή να σπάσει την επένδυσή σας. Εάν χτίζετε το σπίτι των ονείρων σας σε έναν λόφο, πρέπει να γνωρίζετε ότι θα υπάρξουν περισσότερα έξοδα και θα είναι δύσκολο να χτιστεί ή να επισκευαστεί. Το έδαφος καθιστά δύσκολο για τους εργάτες οικοδομής να φτάσουν σε όλα τα μέρη του σπιτιού σας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πρόσθετο κόστος για εσάς.

7. Κάντε ένα σωστό πρόγραμμα

Κάντε ένα σαφές πρόγραμμα για το πότε θα εργάζεστε στο σπίτι. Και πρέπει να ξέρετε πόσο χρόνο θα πάρει κάθε βήμα, ώστε να μπορείτε να ολοκληρώσετε τα πάντα εντός του καθορισμένου χρόνου. Και μπορεί να θέλετε να προσλάβετε έναν αρχιτέκτονα ή σχεδιαστή που μπορεί να σας βοηθήσει με αυτό το έργο, καθώς θα σας δώσει μια ιδέα για το πόσο χρόνο θα διαρκέσει κάθε εργασία και ποιος εξοπλισμός θα απαιτηθεί. Κάντε ένα σαφές πρόγραμμα για το πότε θα εργάζεστε στο σπίτι. Πρέπει να ξέρετε πόσο χρόνο θα πάρει κάθε βήμα, ώστε να μπορείτε να ολοκληρώσετε τα πάντα εντός του καθορισμένου χρόνου.

Μπορεί να θέλετε να προσλάβετε έναν αρχιτέκτονα ή σχεδιαστή που μπορεί να σας βοηθήσει με αυτό το έργο, καθώς θα σας δώσει μια ιδέα για το πόσο χρόνο θα διαρκέσει κάθε εργασία και τι εξοπλισμό θα χρειαστεί. Και επίσης πρέπει να ετοιμάσετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την κατασκευή του σπιτιού σας. Αυτά περιλαμβάνουν σφυριά, πριόνια, καρφιά κ.λπ., τα οποία χρειάζονται για κατασκευαστικούς σκοπούς. Μπορεί επίσης να θέλετε να πάρετε μερικούς εργαζομένους που μπορούν να βοηθήσουν και σε αυτήν την εργασία. αν όχι τότε βεβαιωθείτε ότι υπάρχει κάποιος στην οικογένειά σας που ξέρει πώς να χτίζει σπίτια

8. Έχετε έναν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο

Όταν σχεδιάζετε το νέο σας σπίτι, μην ξεχνάτε τον αποθηκευτικό χώρο! Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να το χρειαστείς. Μπορεί να έχετε επιπλέον καλεσμένους να μείνουν εκεί ή ίσως απλά θέλετε ένα μέρος για τα παιδικά σας παιχνίδια και ρούχα. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να βάλετε τα πάντα σε κουτιά γιατί δεν έχετε πουθενά αλλού να τα βάλετε. Η οικογένειά σας θα χρειαστεί ένα μέρος όπου μπορεί να αποθηκεύσει τα υπάρχοντά της. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από τσάντες παντοπωλείου μέχρι παιχνίδια, ρούχα και άλλα αντικείμενα που θέλουν να κρατήσουν ασφαλή μέσα στο σπίτι τους. Εάν δεν έχετε αρκετό χώρο για αυτά τα πράγματα, τότε αναζητήστε λύσεις αποθήκευσης όπως ντουλάπια ή ντουλάπια που είναι διαθέσιμα στην αγορά σήμερα.

Το να έχεις ένα όμορφο σπίτι είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να πετύχεις. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα πάντα στη θέση τους πριν ξεκινήσετε να χτίζετε το όμορφο σπίτι σας.

Τελικές σκέψεις

Το υπόλοιπο αυτού του άρθρου θα διερευνήσει καθεμία από αυτές τις πτυχές της κατασκευής σπιτιού και θα σας δώσει συμβουλές για να κάνετε τις απαραίτητες προετοιμασίες, όπως η επιλογή της σωστής τοποθεσίας, ο σχεδιασμός με γνώμονα τη λειτουργικότητα κ.λπ. Στο τέλος, θα πρέπει να έχετε όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να χτίσετε ένα υπέροχο σπίτι.

Στείλτε το αίτημα σας

Επικοινωνία

  Καλέστε μας

  + 30 6984096562

  Στείλτε e-mail

  info@metakomiste.gr

  Νέος Κόσμος

  Πύρρας 19Α & Σμιθ Φρειδερίκου, 117 45 Αθήνα Αττικής

  Ώράριο

  Δευτ - Παρ: 09:00 - 18:00