Leader Removals

Πλακάκια – Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Τα πλακάκια δεν χρησιμοποιούνται μόνο για εμφάνιση και δάπεδα μπάνιου. Οι πάγκοι μπορούν να κατασκευαστούν και από μωσαϊκά. Ήταν πραγματικά δημοφιλείς τις δεκαετίες του 1970 και του 1980, και μερικά εξακολουθούν να είναι σήμερα. Οι πάγκοι μπάνιου και κουζίνας με πλακάκια εξακολουθούν να είναι συνηθισμένοι σήμερα, ειδικά σε σπίτια με αισθητική σχεδιασμού Arts and Crafts. Ωστόσο, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ των ειδικών σχετικά με την εγκατάσταση νέων πάγκων πλακιδίων. Ναι, το πλακάκι δίνει υφή και μοτίβο δωματίου. Ωστόσο, το πλακάκι μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρηθεί καθαρό, επειδή η επιφάνεια δεν είναι τόσο λεία όσο, οι αντίστοιχες του κρεοπωλείου και του σκυροδέματος, ειδικά ο αρμόστοκος, ο οποίος είναι πολύ πορώδης.

Πριν επιλέξουν να περπατήσουν στην πλευρά με πλακάκια, οι ιδιοκτήτες σπιτιού θα πρέπει να σκεφτούν τους διάφορους τύπους, τα έξοδα και τα πλεονεκτήματα. Στην πραγματικότητα, αν και το πλακάκι είναι ένα παραδοσιακό υλικό πάγκου, δεν αρέσει σε όλους.

Η δημοτικότητα των πάγκων από φυσική πέτρα αυξάνεται, αλλά το πλακάκι δεν πρέπει να αγνοηθεί. Μέσω έξυπνου σχεδίου ή σχεδίασης πλακιδίων, οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να δώσουν στους πάγκους πλακιδίων τους μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Μπορεί ακόμη και να δημιουργήσει ένα υπέροχο μοτίβο στις επιφάνειές σας. Ωστόσο, ποια είναι τα μειονεκτήματά τους; Αυτό το άρθρο θα αναλύσει όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης πάγκων πλακιδίων στα σπίτια σήμερα.

Πλεονεκτήματα όταν βάζετε πλακάκια

Τεράστια Ποικιλία

Δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία μορφών, διαστάσεων και αποχρώσεων πλακιδίων, εκτός από σχέδια και φινιρίσματα, οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να δημιουργήσουν μια μοναδική εμφάνιση με αυτό το υλικό. Για ενδιαφέροντα σχέδια και υφές, μπορείτε να δοκιμάσετε να ενσωματώσετε μωσαϊκό πλακάκι. Μπορούν επίσης να στρωθούν με διάφορους ευφάνταστους τρόπους, ώστε να μην περιορίζεστε στην κατασκευή του ίδιου παλιού πάγκου. Για άλλα υλικά πλακιδίων, δοκιμάστε ένα διαφορετικό φινίρισμα όπως λείο τζάμι, ματ, ζωγραφισμένο στο χέρι, ραγισμένο και εμπριμέ.

Λιγότερα Έξοδα

Η τοποθέτηση κεραμικών πλακιδίων είναι συνήθως λιγότερο δαπανηρή από την εγκατάσταση άλλων υλικών πάγκου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το κόστος είναι μεταξύ 1 και 15 Ευρώ ανά τετραγωνικό. Ορισμένα πλακάκια μπορούν να τοποθετηθούν από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού με λίγη εκπαίδευση, αλλά είναι καλύτερο να αφήσετε μεγαλύτερα τετράγωνα στους επαγγελματίες.

Εύκολο να διορθωθεί και να αντικατασταθεί

Το πλακίδιο έχει την τάση να θρυμματίζεται λόγω κανονικής φθοράς και καταπόνησης, αλλά είναι πολύ πιο απλό να επισκευαστεί ή ακόμα και να αντικατασταθεί ένα πελεκημένο ή γρατσουνισμένο πλακίδιο από το να αντικαταστήσει έναν ολόκληρο πάγκο από ένα συμπαγές κομμάτι υλικού. Επιπλέον, είναι πιο απλό στη συντήρηση από άλλους πάγκους, επειδή συνήθως χρειάζεται μόνο να αφαιρεθεί το κατεστραμμένο πλακίδιο και να τοποθετηθεί ένα νέο πλακίδιο αντικατάστασης. Πολλές από τις ιδέες διακόσμησης σπιτιού βασίζονται στα πλακάκια.

Διαβάστε – Οι Καλύτερες Αισθητικές Ιδέες Διακόσμησης Σπιτιού

Αντιθερμικό

Οι πάγκοι πλακιδίων είναι σίγουρα ανθεκτικοί στη θερμότητα. Στη συνέχεια, όμως, παρά το γεγονός αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ακόμα ένα μπαστούνι ή ένα ζεστό μαξιλάρι όταν τοποθετείτε μια ζεστή κατσαρόλα στον πάγκο. Ακόμα και σε μια γκαρσονιέρα τα πλακάκια κάνουν την διαφορά.

Μειονεκτήματα

Ευπαθές σε λεκέδες και βακτήρια

Ο αρμόστοκος χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση πάγκων πλακιδίων. Είναι ένα πορώδες υλικό, που σημαίνει ότι θα απορροφήσει υγρά και ενδεχομένως θα προωθήσει την ανάπτυξη βακτηρίων. Η ικανότητα των γραμμών ενέματος να απορροφούν βακτήρια είναι ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας, ειδικά κατά το χειρισμό και την προετοιμασία άψητου φαγητού. Για το λόγο αυτό, τα πλακάκια χρειάζονται σφράγιση ετησίως, αν όχι πιο συχνά, όπως κάνουν άλλοι πάγκοι.

Δύσκολο στο καθάρισμα

Μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρέσετε λεκέδες. Ίσως χρειαστεί να ψεκάσετε ένα μείγμα ξιδιού και νερού στον λεκέ με μια βούρτσα με σκληρές τρίχες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε υπεροξείδιο του υδρογόνου, χλωρίνη, μαγειρική σόδα και ξύδι για να το καθαρίσετε.

Αντοχή

Το κεραμικό πλακίδιο είναι πιο εύθραυστο από έναν πάγκο από πέτρα ή χαλαζία, παρά το πλεονέκτημα μιας κάπως απλής αντικατάστασης. Αναμφίβολα θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε ένα ή δύο πλακάκια αν κάποιος ακουμπά στην άκρη με ένα πλακάκι που δεν έχει τοποθετηθεί σωστά ή αν πέσει κάτι βαρύ πάνω του, όπως ένα σιδερένιο ταψί. Οι πάγκοι πλακιδίων μπορούν επίσης να θρυμματιστούν, παρόλο που είναι ανθεκτικοί στη θερμότητα και κάπως ανθεκτικοί στις γρατσουνιές.

Συμπερασματικά

Αν και οι πάγκοι πλακιδίων μπορεί να μην είναι για όλους, είναι δύσκολο να ξεπεραστούν δεδομένης της αντοχής και της τιμής τους. Οι πάγκοι από πλακάκια είναι επίσης όμορφοι, καθώς μπορούν να κατασκευαστούν σε διάφορα σχέδια. Εάν μπορείτε να το εγκαταστήσετε μόνοι σας, ίσως μπορέσετε να πείσετε τον εαυτό σας να μην επιλέξει την πιο ακριβή επιλογή. Σε πολλά νέα σπίτια έχουμε δει πλακάκια σε διαφορετικούς χώρους. Είναι εξίσου σημαντικό η Μεταφορική εταιρεία που θα εμπιστευτείτε να μπορεί να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε το αίτημα σας

Επικοινωνία

  Καλέστε μας

  + 30 6984096562

  Στείλτε e-mail

  info@metakomiste.gr

  Νέος Κόσμος

  Πύρρας 19Α & Σμιθ Φρειδερίκου, 117 45 Αθήνα Αττικής

  Ώράριο

  Δευτ - Παρ: 09:00 - 18:00