Leader Removals

8 λάθη που κάνουμε όταν διακοσμούμε το σαλόνι

Γνωρίζετε ότι το σαλόνι σας μπορεί να βελτιωθεί αλλά δεν ξέρετε πώς; Νιώθεις ότι κάτι λείπει ή σου περισσεύει και δεν είσαι ξεκάθαρος; Οι κανόνες στη διακόσμηση είναι συχνά προς παραβίαση αλλά υπάρχουν ορισμένα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε για να λειτουργήσει η διακόσμηση του δωματίου και να μας κάνει να νιώθουμε καλά. Το σαλόνι είναι το πιο σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού για τον χρόνο που περνάμε σε αυτό, καθώς είναι χώρος αναψυχής και το μέρος όπου υποδεχόμαστε φίλους. Και παρόλο που το στυλ και το γούστο είναι πολύ προσωπικά, υπάρχουν ορισμένοι ελάχιστοι και κοινοί κανόνες με τους οποίους πρέπει να συμμορφώνεται το κομμωτήριό σας για να λειτουργήσει.

Αυτά είναι τα επτά πιο εύκολα έπιπλα για συναρμολόγηση για να διακοσμήσουμε και να επιπλώσουμε το σαλόνι μας χωρίς να τρελαθούμε.

1.-Η αναλογία των επίπλων πρέπει να πηγαίνει ανάλογα με τον χώρο σας

Ακόμα κι αν το όνειρό σας είναι να έχετε έναν καναπέ τριών μέτρων αν δεν υπάρχει τοίχος ή χώρος για αυτόν, καλύτερα να προσαρμοστεί ο καναπές στον χώρο και να προσπαθήσετε να τον ολοκληρώσετε με τζούρες ή βοηθητικά καθίσματα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μοντέλα καναπέ που μετατρέπονται κατά πλάτος, ώστε να μπορείτε να ξαπλώνετε όπως θέλετε. Εκτός από τις αναλογίες, ελέγξτε ότι οι διάδρομοι λειτουργούν και ότι υπάρχουν κενά μεταξύ 65 και 75 cm, ώστε το δωμάτιο να έχει καλή κατανομή.

2.- «Όλα τα ταιριαστά» σετ επίπλων δεν λειτουργούν

Το σαλόνι σας δεν είναι το εξώφυλλο ενός καταλόγου επίπλων οπότε μην βιαστείτε να το διακοσμήσετε. Δεν είναι ότι πας στο πρώτο μαγαζί και αγοράζεις «ταιριάζοντας» το τραπέζι της τραπεζαρίας με τις καρέκλες, τον μπουφέ και το ντουλάπι της τηλεόρασης. Είναι πολύ δεκαετία του ’90.

3.- Η τηλεόραση δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα, γι’ αυτό μην την κάνετε στο κέντρο του δωματίου

Ότι σε όλους μας αρέσει να απολαμβάνουμε μια καλή συνεδρία Netflix-καναπέ-κουβέρτα, αλλά ο ίδιος κανόνας αναλογίας με το σημείο 1 θα πρέπει να ισχύει για το μέγεθος της τηλεόρασης. Αν πάλι προτιμάτε το μέγεθος της τηλεόρασης να είναι πολύ μεγάλο, αναζητήστε λύσεις για να προσπαθήσετε να την καμουφλάρετε.

Για παράδειγμα, μπορείτε να το ακουμπήσετε σε έναν σκοτεινό τοίχο, μπορείτε να το περιβάλετε με φωτιστικά δαπέδου, απλίκες τοίχου ή την επιλογή που έχουν επιλέξει πολλοί σχεδιαστές εσωτερικών χώρων: μπορείτε να το κρύψετε πίσω από συρόμενες ή αναδιπλούμενες πόρτες, ώστε να παραμένει κρυμμένο όταν δεν χρησιμοποιείται. Μεγάλη προσοχή στις μετακομίσεις ειδικά σε ηλεκτρικές συσκευές.

4.- Μην βάζετε εμπόδια στο φως

Οι κουρτίνες ή οι περσίδες πρέπει να είναι λευκές για να μην βάζουν εμπόδια στο φως. Αν σας αρέσουν τα υφάσματα, ντύστε τα παράθυρα με πλάγιες πτώσεις που βρίσκονται, όπως υποδηλώνει το όνομά του, στα πλαϊνά, που δεν καλύπτουν τα παράθυρα.

5.- Τουλάχιστον δύο φώτα περιβάλλοντος είναι απαραίτητα (φωτιστικά δαπέδου ή επιτραπέζια)

Και αυτό είναι το ελάχιστο γιατί ο κανόνας πρέπει να είναι ότι υπάρχει ένα σημείο φωτός πρακτικά σε κάθε γωνία. Δεν υπάρχει τίποτα πιο θλιβερό και πιο καταθλιπτικό από ένα δωμάτιο που φωτίζεται μόνο από φωτιστικά οροφής. Κάθε πλευρά του καναπέ έχει φωτεινά σημεία. Με τη μορφή φωτιστικού τοίχου και φωτιστικού δαπέδου θα δώσουν μια εκλεπτυσμένη πινελιά στο σαλόνι σας

6.- Ο μινιμαλισμός είναι τέχνη, αν δεν είσαι καλλιτέχνης δεν είναι για το σαλόνι σου

Αν σας αρέσει ο μινιμαλισμός , μην τον μπερδεύετε με κενούς χώρους. Ο μινιμαλισμός απαιτεί λίγα αλλά σημαντικά κομμάτια , και πάνω από όλα, ο μινιμαλισμός δεν συνεπάγεται γελοία μικρά κομμάτια σε μεγάλους χώρους. (Μια μικρή τραπεζαρία ή χαλί που δεν καλύπτει το χώρο δεν είναι μινιμαλισμός, είναι κακή αναλογία.) Και από την αντίθετη πλευρά, προσοχή! Το μπαρόκ επίσης δεν ταιριάζει καλά με τα τυπικά μεγέθη δαπέδων. Σε μεταφορές εντός Αττικής, έχουμε δει πολλά και διαφορετικά γούστα σε σπίτια.

Διαβάστε – 7 τάσεις φωτισμού για ένα πιο φωτεινό, όμορφο σπίτι

Το να γεμίζεις το δωμάτιο με κομμάτια από μεγάλα και επιδεικτικά κομμάτια είναι τέχνη και σε μικρούς χώρους. Αν σας αρέσουν οι υπερβολές, συμπεριλάβετέ τες σε μικρές δόσεις. Για παράδειγμα, ένας ή δύο μεγάλοι πίνακες, μια σημαντική καρέκλα. Εάν συμμορφώνεται με τον κανόνα κυκλοφορίας, θα μπορούσε να λειτουργήσει, αλλά είναι λίγο σαν ασορτί ρούχα. Ότι δεν είναι όλα υπερβολικά διακοσμημένα κομμάτια.

7.- Μην υποτιμάτε τη δύναμη των υφασμάτων

Τα χαλιά, ειδικά σε δάπεδα από πορσελάνη, και τα μαξιλάρια είναι απαραίτητα για να δημιουργήσουν αντιθέσεις, να ντύνουν και να ξεχωρίζουν το σπίτι μεταξύ χειμώνα και καλοκαιριού και να περιλαμβάνουν χρώματα.

Στείλτε το αίτημα σας

Επικοινωνία

  Καλέστε μας

  + 30 6984096562

  Στείλτε e-mail

  info@metakomiste.gr

  Νέος Κόσμος

  Πύρρας 19Α & Σμιθ Φρειδερίκου, 117 45 Αθήνα Αττικής

  Ώράριο

  Δευτ - Παρ: 09:00 - 18:00