Leader Removals

7 τάσεις φωτισμού για ένα πιο φωτεινό, όμορφο σπίτι

Τολμηρός ή συγκρατημένος, ο φωτισμός επηρεάζει τόσο την αίσθηση ενός σπιτιού όσο και τον τρόπο ζωής του. Αποτελεί βασικό συστατικό στη σχεδίαση οποιουδήποτε δωματίου και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να το χρησιμοποιούν ως λεωφόρο για στυλ και προσωπικότητα καθώς και για λειτουργικότητα. Αυτές οι τάσεις φωτισμού του 2022 αντιπροσωπεύουν τις έννοιες, τα υλικά και τα φινιρίσματα που θα φωτίσουν τα σπίτια φέτος και μετά.

1. Φωτισμός δήλωσης

Τα δραματικά, μεγάλα φωτιστικά αντικαθιστούν αυτά που έχουν σχεδιαστεί για να αναμειγνύονται ή να εξαφανίζονται εντελώς. “Η δημιουργικότητα στο σχεδιασμό φωτισμού γίνεται πιο επεκτατική, προσωπική και διαχρονική”, αναφέρει Peyton Fox, σχεδιαστής φωτισμού της Quoizel. Γίνε μεγάλος και τολμηρός για τον φωτισμό που κλέβει την παράσταση. Τα φωτιστικά υψηλού στυλ μπαίνουν ακόμη και σε χώρους που είχαν παραβλεφθεί στο παρελθόν Οι πολυέλαιοι, τα φωτιστικά οροφής ή τα μενταγιόν μπορούν να κάνουν το χώρο σας κάτι περισσότερο από έναν συνηθισμένο αποθηκευτικό χώρο.

Μπορείτε να τα βάλετε σε οποιαδήποτε σπίτι και χώρο. Πρόκειται για μεταφορές λίγων αντικειμένων, αλλά με προσοχή.

2. Φωτιστικά Art Deco-Style

Το Art Deco είχε πέραση τις δεκαετίες του 1920 και του 1930, αλλά η επιρροή του παραμένει έναν αιώνα αργότερα. Για τις πιο πρόσφατες πηγές σχεδιαστικής έμπνευσης, οι άνθρωποι «επανέρχονται στο παρελθόν», αναφέρει ο Greg Martin, δημιουργικός διευθυντής της Kichler. «Είναι «newstalgia». Στον φωτισμό, αυτό μεταφράζεται σε Art Deco και ενημερωμένη παραδοσιακή εμφάνιση». Χρησιμοποιώντας γεωμετρικά σχήματα, μοτίβα ηλιοφάνειας, στυλιζαρισμένα φλοράλ και κλιμακωτές φόρμες, το Art Deco ταιριάζει εκπληκτικά στα σημερινά δωμάτια.

3. Στοιχεία εμπνευσμένα από τη φύση

«Αισθάνομαι ότι οι άνθρωποι έχουν συνδεθεί πολύ περισσότερο με τη φύση μέσω των προκλήσεων της πανδημίας», αναφέρει ο Alan Pepin, διευθυντής σχεδιασμού για το Alora Lighting και το Alora Mood. «Αυτό θα φανεί στον σχεδιασμό με περισσότερα φυσικά υλικά και οργανικά σχήματα. Ο τρόπος Japandi ή wabi-sabi να αγκαλιάζεις τη φύση σε εσωτερικούς χώρους είναι σίγουρο ότι θα είναι δημοφιλής.”

Επιλέξτε ένα εξάρτημα διακοσμημένο με φύλλα, άνθη ή κέρατα για να εισάγετε ένα εντυπωσιακό φυσικό στοιχείο σε οποιονδήποτε χώρο. Πάντα σε ένα νέο σπίτι μετά από μια μετακόμιση οι άνθρωποι θέλουν να ανανεωθούν. 

4. Καλά φωτισμένα εξωτερικά δωμάτια

Ο υπαίθριος φωτισμός κάνει τους εξωτερικούς χώρους να μοιάζουν σαν εσωτερικά δωμάτια. Οι άνθρωποι συνήθιζαν να θεωρούν δεδομένο τον εξωτερικό φωτισμό, καθώς ήταν πάντα μια μεταγενέστερη σκέψη.

Τώρα, υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση και εκτίμηση για αυτό. Πέρα από τον φωτισμό, ο φωτισμός τοπίου και εξωτερικού χώρου επεκτείνεται σε λωρίδες μονοπατιών LED, πολυελαίους και εξειδικευμένα φωτιστικά. Σε εξωτερικούς χώρους, η ευελιξία, η ασφάλεια και το άνετο επίπεδο φωτισμού για να συγκεντρωθείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας είναι βασικά.

5. Μαύρα ματ φινιρίσματα

Το ματ μαύρο φέρνει κομψή κομψότητα στα φωτιστικά σε στυλ που κυμαίνονται από ρετρό έμπνευση έως υπερσύγχρονα. Για να τονίσετε αυτήν την τάση φωτισμού, εκμεταλλευτείτε την αντίθεση. Τα γυαλιστερά και σατινέ μέταλλα ξεχωρίζουν από τα μαύρα ματ φινιρίσματα.

Διαβάστε – Χρώματα σε Υπνοδωμάτιο – Τι Ταιριάζει σε Εσάς

6. Καλλίγραμμοι βολβοί

Εκεί που κάποτε κρύβονταν οι βολβοί, τώρα φαίνεται το σχήμα του λαμπτήρα και είναι πιο σημαντικό. Οι επιλογές έχουν διευρυνθεί με τη δημοτικότητα της επίδειξης της μορφής κάθε λάμπας. Αρχίζουμε πραγματικά να διευρυνόμαστε πέρα ​​από τα τυπικά δύο ή τρία σχήματα.

Επιλέξτε λαμπτήρες που επαναλαμβάνουν το σχήμα του φωτιστικού για επιπλέον αντίκτυπο και φροντίστε να ελέγξετε την απόσταση μεταξύ των υποδοχών για να έχετε την καλύτερη εμφάνιση.

7. Πέτρινες Επιφάνειες

Η πέτρα που εμφανίζεται πιο συχνά σε επιφάνειες όπως πάγκους και δάπεδα, εμφανίζεται τώρα και στο σχεδιασμό φωτισμού. Οι άνθρωποι ανταποκρίνονται πραγματικά σε κομψά, ουδέτερα υλικά, όπως τραβερτίνη, λευκό μάρμαρο, αλάβαστρο και κεραμικό.

Αυτά τα υλικά δίνουν μια ζεστή γήινη αίσθηση στα φωτιστικά, με μοναδικές ραβδώσεις και στροβιλισμούς που φαίνονται ιδιαίτερα όμορφες όταν είναι αναμμένες.

Αναζητήστε εξαρτήματα κατασκευασμένα με ημιδιαφανή πέτρα, όπως αλάβαστρο, που επιτρέπει στο φως να περάσει και δημιουργεί μια οργανική λάμψη.

Στείλτε το αίτημα σας

Επικοινωνία

  Καλέστε μας

  + 30 6984096562

  Στείλτε e-mail

  info@metakomiste.gr

  Νέος Κόσμος

  Πύρρας 19Α & Σμιθ Φρειδερίκου, 117 45 Αθήνα Αττικής

  Ώράριο

  Δευτ - Παρ: 09:00 - 18:00