Leader Removals

Κόλπα για Μετακόμιση – Τα μυστικά των ειδικών

Τα κατάφερατε! Ψάξατε, περιηγηθήκατε και τώρα είστε έτοιμοι για μετακόμιση. Προτού αρχίσετε να μαζεύετε το τρέχον διαμέρισμά σας για να μετακομίσετε στο νέο, ας βεβαιωθούμε ότι έχετε καλύψει τα πάντα. Επειδή ενώ η μέρα μετακόμισης είναι συναρπαστική, υπάρχουν κάποιες προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσετε. Για παράδειγμα, η μετακόμιση σε ένα νέο διαμέρισμα δεν είναι εύκολη, ειδικά όταν εμπλέκονται σκάλες, στενές γωνίες και πόρτες. Από το να συσκευάσετε ένα κουτί μέχρι τη μεταφορά βαρέων επίπλων μέχρι το να μάθετε πού κατέληξε, χρειάζεστε κόλπα για μετακόμιση που να λειτουργούν.

Κόλπα για μετακόμιση – Οδηγός Προετοιμασίας

Πριν ξεκινήσετε τη νέα σας περιπέτεια στο νέο σας διαμέρισμα, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι αποχαιρετάτε σωστά το παλιό σας μέρος. Αν και αυτό μπορεί να περιλαμβάνει αποχαιρετισμούς με τους αγαπημένους σας γείτονες, αυτό δεν είναι το μόνο στοιχείο για να αφήσετε πίσω το παλιό σας μέρος. Υπάρχουν απαραίτητα μέτρα που πρέπει να κάνετε όταν φεύγετε από ένα διαμέρισμα, όπως η αναθεώρηση της σύμβασης μίσθωσης.

Η μίσθωσή σας θα περιγράφει όλα όσα πρέπει να κάνετε όταν επιλέξετε να μην ανανεώσετε. Πιθανότατα θα πρέπει να ειδοποιήσετε εκ των προτέρων, συχνά γραπτώς. Η ειδοποίηση μπορεί να κυμαίνεται από 30 έως 60 (σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και 90) ημέρες, οπότε κάντε το πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο. Αν είστε σε διαδικασία για μια απλή μικρομεταφορά, τότε ενδεχομένως θα χρειαστείτε λιγότερο χρόνο.

Τέσσερις εβδομάδες πριν μετακομίσετε, ξεκινήστε να μαζεύετε προμήθειες

Χρειάζεστε κουτιά, ταινία συσκευασίας, μαρκαδόρους, βασικά εργαλεία όπως κατσαβίδι, σφυρί και μερικά υλικά συσκευασίας (χαρτί ή μεμβράνη) για εύθραυστα αντικείμενα. Θα θέλετε επίσης μια μεζούρα. Εάν δεν το έχετε κάνει, μετρήστε τα έπιπλά σας για να βεβαιωθείτε ότι θα ταιριάζουν στον νέο σας χώρο. Εάν μπορείτε, μετρήστε την πόρτα της νέας σας ενοικίασης για να δείτε αν είναι αρκετά φαρδιά ώστε να περάσουν τα μεγαλύτερα έπιπλά σας. Εάν κάτι δεν χωράει μέσα από την πόρτα, αναζητήστε άλλα ανοίγματα, όπως ένα μεγάλο παράθυρο, που θα μπορούσε να λειτουργήσει. Είναι ένα από τα πιο γνωστά κόλπα για μετακόμιση.

Δοκιμάστε να σπάσετε τα μεγάλα έπιπλα για να τα κάνετε μικρότερα, όπως να αφαιρέσετε πόρτες από ένα ντουλάπι ή πόδια από ένα τραπέζι. Εάν κάτι είναι απλώς πολύ μεγάλο για να το μετακινήσετε, ίσως θελήσετε να το πουλήσετε ή να το δωρίσετε και να αποκτήσετε κάτι μικρότερο αφού εγκατασταθείτε.

Πού θα βρείτε κουτιά για μετακόμιση

Ενώ μπορείτε να αγοράσετε κουτιά από οποιοδήποτε κατάστημα που πουλάει προμήθειες συσκευασίας, αυτό μπορεί να καταλήξει να είναι ακριβό. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε εξειδικευμένα κουτιά, όπως κουτί ντουλάπας ή κουτί τηλεόρασης/ζωγραφικής για αυτά τα ευαίσθητα αντικείμενα. Για οτιδήποτε άλλο, καλέστε ή επισκεφτείτε τα τοπικά παντοπωλεία, τους λιανοπωλητές και τα εταιρείες χονδρικής. Συχνά έχουν πολλά κουτιά και θα σας αφήσουν να πάρετε όσα θέλετε.

Εάν ζείτε κοντά σε ένα πανεπιστήμιο, το βιβλιοπωλείο μπορεί να έχει κάποια βαρέως τύπου (και συχνά μικρότερα) κουτιά, οπότε φροντίστε να τηλεφωνήσετε και να ρωτήσετε. Τα κέντρα ανακύκλωσης μπορούν επίσης να είναι μια εξαιρετική πηγή για δωρεάν κουτιά. Εάν προσλαμβάνετε μεταφορείς, θα σας πουλήσουν συχνά κιβώτια. Εάν είστε διατεθειμένοι για ένα χαμηλό έξτρα κόστος αντί να μαζέψετε κουτιά μόνοι σας, αυτή μπορεί να είναι μια επιλογή που αξίζει να εξετάσετε.

Πότε να αρχίσετε να ετοιμάζετε τα πράγματά σας για μετακόμιση

Θα θέλετε να αρχίσετε να ετοιμάζετε τα πράγματά σας τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν μετακομίσετε. Ακόμα κι αν δεν πιστεύετε ότι έχετε τόσα πολλά να κινηθείτε, είναι πάντα περισσότερα από όσα νομίζετε! Εξάλλου, είναι καλύτερα να είσαι προετοιμασμένος λίγο πολύ νωρίς παρά να προσπαθείς να ολοκληρώσεις τα πράγματα το βράδυ πριν μετακομίσεις. Ρωτήστε την μεταφορική αν προσφέρει κάποια προσφορά μετακόμισης που να περιλαμβάνει κούτες.

Πώς να συσκευάσετε ένα κουτί

Αρχικά, συγκεντρώστε προμήθειες συσκευασίας. Θα χρειαστείτε το κουτί σας, ταινία συσκευασίας, χαρτί για να τυλίξετε τα πράγματα, έναν μαρκαδόρο, ένα πανί για τη σκόνη (θα βρείτε πολλά σκονισμένα τεχνάσματα και τι άλλο όταν αρχίσετε να βγάζετε πράγματα από τα ντουλάπια και τα ράφια) και μερικές επανασφραγιζόμενες πλαστικές σακούλες για να περιέχουν μικροσκοπικά αντικείμενα που θα μπορούσαν να χαθούν και υγρά που μπορεί να διαρρεύσουν. Τα κόλπα για μετακόμιση έχουν στόχο να σας βρουν λύσεις σε δύσκολα ζητήματα.

Ξεκινήστε συσκευάζοντας αντικείμενα που δεν θα σπάσουν και θα προσθέσουν κάποια προστασία για πιο ευαίσθητα αντικείμενα. Είτε πρόκειται για μικρομεταφορές είτε για μεγάλη μετακόμιση η συσκυασία είναι πολύ σημαντική.

Για παράδειγμα, στην κουζίνα, συσκευάστε πρώτα μια στρώση πετσέτες πιάτων πριν αντιμετωπίσετε τα γυάλινα σκεύη σας. Μπορείτε επίσης να στρώσετε το κάτω μέρος του κουτιού με λίγη εφημερίδα ή μεμβράνη με φυσαλίδες. Τα μικρά κουτιά λειτουργούν εξαιρετικά για βαριά αντικείμενα όπως βιβλία. Είναι επίσης χρήσιμα για πράγματα που θέλετε να διατηρήσετε μαζί, όπως τα ασημικά σας.

Μην υπερσυσκευάζετε το κουτί σας, πρέπει να μπορείτε να το σηκώσετε, αλλά μην το γεμίζετε από τη συσκευασία. Εάν το κουτί δεν έχει αρκετό χώρο, μπορεί να χαλάσει από την πίεση ή τα αντικείμενα μπορεί να τρέμουν πολύ, κάτι που θα μπορούσε να σπάσει ευαίσθητα αντικείμενα. Φροντίστε να συσκευάζετε ευαίσθητα αντικείμενα πολύ προσεκτικά. Τυλίξτε τα σε πολλές στρώσεις χαρτιού ή μεμβράνης με φυσαλίδες και σκεφτείτε να βάλετε κάθε στρώση με ταινία για να βεβαιωθείτε ότι θα μεταφερθεί με ασφάλεια.

Στείλτε το αίτημα σας

Επικοινωνία

  Καλέστε μας

  + 30 6984096562

  Στείλτε e-mail

  info@metakomiste.gr

  Νέος Κόσμος

  Πύρρας 19Α & Σμιθ Φρειδερίκου, 117 45 Αθήνα Αττικής

  Ώράριο

  Δευτ - Παρ: 09:00 - 18:00