Leader Removals

Κλιματισμός – Πως λειτουργεί και πότε είναι αναγκαίος

Το να κάνετε το σπίτι σας να έχει τη βέλτιστη θερμοκρασία καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Για αυτό, θα χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα, επειδή οι χειμώνες είναι πολύ κρύοι και τα καλοκαίρια είναι πολύ ζεστά. Για να διατηρήσετε τα σπίτια σας ζεστά θα χρειαστείτε σόμπες, ενώ για να τα έχετε δροσερά συστήματα κλιματισμού. Άρα, αυτό συνεπάγεται πολλά έξοδα. Εάν θέλετε μια οικονομική διαδικασία ψύξης, μπορείτε επίσης να αγοράσετε εναλλασσόμενο ρεύμα με μετατροπέα. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα AC με την καλύτερη επιλογή EMI που παρέχει η εταιρεία. Η σωστή βαθμολογία με αστέρια θα σας καθοδηγήσει επίσης να εξοικονομήσετε τους μηνιαίους λογαριασμούς ρεύματος.

Αλλά με τις μεταβαλλόμενες κλιματικές συνθήκες λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, πρέπει να διαθέτετε συστήματα κλιματισμού που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τα πολύ ζεστά καλοκαίρια. Σετην Ελλάδα, αυτά είναι απαραίτητα μόνο για να επιβιώσεις άνετα. Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε το σωστό σύστημα κλιματισμού έχοντας κατά νου τους χειμερινούς μήνες. Αυτό θα σας επιτρέψει να διατηρήσετε τα δωμάτια δροσερά και απαλλαγμένα από συσσώρευση μυκήτων.

Τι είναι ο κλιματισμός;

Ο κλιματισμός είναι η μεγάλη μορφή AC που έχουμε συνηθίσει περισσότερο να ακούμε και να λέμε. Σε αυτό το σύστημα, ο ζεστός και υγρός αέρας από το εσωτερικό του δωματίου αφαιρείται και, σε αυτό το μέρος, εισέρχεται ψυχρός αέρας μέσω του συστήματος. Είναι μια αρκετά περίπλοκη διαδικασία που θα διαβάσουμε στις επόμενες γραμμές. Ειδικότερα οι μεγαλύτεροι άνθρωποι έχουν ανάγκη τον κλιματισμό. Η ανανέωση σωστά του αέρα σε φυσιολογικές θερμοκρασίες είναι μεγάλης σημασίας. 

Πώς λειτουργούν τα κλιματιστικά;

Υπάρχει μια ουσία που ονομάζεται ψυκτικό στο σύστημα κλιματισμού που κάνει τα κύρια μαγικά. Αυτό το υγρό μετατρέπεται σε αέριο απορροφώντας όλη τη θερμότητα κατά τη διαδικασία. Το υγρό εξατμίζεται και συμπυκνώνεται επανειλημμένα στο σύστημα κλειστού πηνίου. Όταν ο ζεστός αέρας ρέει πάνω από τον κρύο αέρα υπό χαμηλή πίεση στα πηνία του εξατμιστή, το ψυκτικό που υπάρχει στα πηνία απορροφά όλη τη θερμότητα. Αυτό το ψυκτικό που μετατράπηκε σε αέριο μετατρέπεται ξανά σε υγρή κατάσταση. Ο συμπιεστής ασκεί υψηλή πίεση σε αυτό το ψυκτικό μέσο και το μετατρέπει. Κατά τη διαδικασία, παράγεται πολλή ανεπιθύμητη θερμότητα. Επίσης σε περίπτωση που ψάχνετε για μετακομίσεις στην Αθήνα, οι επαγγελματίες μας θα μεταφέρουν τα κλιματιστικά σας, με απόλυτη ασφάλεια στο νέο χώρο.

Διαβάστε – Σωλήνες υδραυλικών εγκαταστάσεων – 5 Tips χωρίς άγχος

Τύποι κλιματιστικών

Αρχικά όταν εφευρέθηκε το σύστημα κλιματισμού από την Willis Carrier. δεν υπήρχε μεγάλη καινοτομία σε αυτό. Με τα χρόνια το σύστημα έχει υποστεί δραματικές αλλαγές και εξελίχθηκε σε πολλούς διαφορετικούς τύπους συστημάτων. Σήμερα μπορείτε να δείτε πολλά μοντέλα στις αγορές διαφόρων τύπων. Αυτοί οι τύποι περιλαμβάνουν:

 • Κλιματιστικά split system
 • Συσκευασμένα κλιματιστικά συστήματος
 • Κλιματιστικά χωρίς κανάλια
 • Κεντρικός κλιματισμός
 • Κλιματισμός παραθύρου
 • Φορητός κλιματισμός
 • Επιδαπέδιος κλιματισμός
 • Υβριδικό σύστημα
 • Γεωθερμικός κλιματισμός

Επιλέγοντας το σωστό σύστημα

Για να αποκτήσετε το καλύτερο σύστημα κλιματισμού για το σπίτι σας πρέπει πρώτα και κύρια να λάβετε υπόψη τον προϋπολογισμό σας. Πρέπει να δείτε το μέγεθος του δωματίου και πόσο κατάλληλο είναι για την εγκατάσταση ενός συγκεκριμένου συστήματος σε αυτό το δωμάτιο. Μπορείτε να δείτε τις διάφορες μάρκες που είναι διαθέσιμες, να μάθετε κάθε τύπο μηχανήματος, αξιολογήσεις με αστέρια, χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας που διαθέτουν κ.λπ. Στη συνέχεια, μπορείτε να αγοράσετε το σύστημα ανάλογα. Οφέλη για την υγεία από τη χρήση κλιματιστικών Ο κλιματισμός εκτός από το ότι σας κρατά δροσερό έχει και πολλά οφέλη για την υγεία.

Περιλαμβάνουν:

 • Πρόληψη του πρόωρου θανάτου
 • Δεν ασκεί πίεση στην καρδιά
 • Δεν αφήνει τις επιπτώσεις του ζεστού κλίματος να σας επηρεάσουν
 • Βελτιώνει την ποιότητα του αέρα μέσα στο δωμάτιο επιτρέποντάς σας να αναπνέετε ποιοτικό αέρα
 • Βοηθά τους ασθενείς με πολλές άλλες παθήσεις που τους χρειάζονται να παραμείνουν σε πιο δροσερά περιβάλλοντα

Για να παραμείνετε άνετα τους πολύ ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, φροντίστε να διατηρείτε το σύστημά σας. Για αυτό, μπορείτε να καλέσετε έναν επαγγελματία ή αν έχετε κάποια τεχνολογική τεχνογνωσία μπορείτε επίσης να το κάνετε. Αλλά είναι πάντα καλύτερο να ζητάτε βοήθεια από ειδικούς.

Στείλτε το αίτημα σας

Επικοινωνία

  Καλέστε μας

  + 30 6984096562

  Στείλτε e-mail

  info@metakomiste.gr

  Νέος Κόσμος

  Πύρρας 19Α & Σμιθ Φρειδερίκου, 117 45 Αθήνα Αττικής

  Ώράριο

  Δευτ - Παρ: 09:00 - 18:00