Leader Removals

Σωλήνες υδραυλικών εγκαταστάσεων – 5 Tips χωρίς άγχος

Για τους περισσότερους από εμάς, οι σωλήνες υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι ακριβώς εκεί. Δεν το σκεφτόμαστε ή ανησυχούμε πολύ όταν πρόκειται για τη συντήρηση. Αλλά το παρατηρούμε όταν σταματάει απότομα να λειτουργεί σωστά ή όταν αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα. Υδραυλικά ατυχήματα συμβαίνουν καθημερινά. Υπάρχει ένα περίπλοκο δίκτυο σωλήνων, αποχετεύσεων και συσκευών στο σπίτι σας που λειτουργούν για να απλοποιήσουν τη ζωή σας. Τα υδραυλικά συστήματα λειτουργούν κυρίως μακριά από το ανθρώπινο μάτι και έχουμε την τάση να ξεχνάμε πράγματα που δεν μπορούμε να δούμε. Ωστόσο, τα υδραυλικά σας είναι επιρρεπή στη φθορά, όπως και οτιδήποτε άλλο. Η ευκολότερη προσέγγιση για την πρόληψη μιας καταστροφής είναι να κατανοήσετε καλά τα κοινά ζητήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων και τις διορθώσεις τους.

Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις στο σπίτι σας είναι ένα πολύπλοκο σύστημα που φέρνει γλυκό νερό, το θερμαίνει για πλύσιμο και το διασκορπίζει σε όλο το κτίριο. Είναι απλό να θεωρούμε δεδομένο ότι όλοι έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό και αποχέτευση, τουλάχιστον μέχρι να πάει κάτι στραβά. Ευτυχώς, η συντήρηση των υδραυλικών σας δεν είναι πολύ δύσκολη, αν θέλετε να κρατήσετε μακριά τα περισσότερα τυπικά προβλήματα, όπως διαρροές, βουλώματα και κατεστραμμένους και σκουριασμένους σωλήνες.

Οι νεροχύτες και οι τουαλέτες μπορούν να διαρκέσουν για δεκαετίες, όπως και η πλειοψηφία των φωτιστικών. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων:

Αποφράξεις αποχετεύσεων

Θα έχετε τελικά μια βουλωμένη αποχέτευση. Τα μαλλιά μας πέφτουν κατά τη διάρκεια του ντους και συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου. Η χρήση ενός από αυτά τα υγρά καθαριστικά αποχέτευσης μπορεί να είναι η πρώτη σας απάντηση όταν αντιμετωπίζετε φράξιμο. Μεγάλο λάθος. Ναι, αποφύγετε τη χρήση υγρών καθαριστικών αποχέτευσης με κάθε κόστος. Γνωρίζουμε ότι φαίνεται σαν μια απλή λύση σε ένα ενοχλητικό ζήτημα. Ωστόσο, οι χημικές ουσίες και άλλες λύσεις παρόμοιας φύσης μπορεί να βλάψουν το υδραυλικό σας σύστημα. Προμηθευτείτε ένα φίδι ή άλλο όργανο που μπορεί να αφαιρέσει τυχόν εμπόδια από τους σωλήνες σας, εάν ο νεροχύτης ή η μπανιέρα σας συνεχίζουν να στηρίζονται.

Συντηρήστε την τουαλέτα σας

Μπορείτε να ξεκινήσετε φροντίζοντας ότι τα μόνα πράγματα που πετάτε στην τουαλέτα είναι τα δικά σας απορρίμματα και το χαρτί υγείας. Τα μωρομάντηλα, οι χαρτοπετσέτες, οι μπατονέτες και άλλα αντικείμενα μπορούν εύκολα να κολλήσουν στους σωλήνες σας και να προκαλέσουν βουλώματα. Εάν δεν έχετε ήδη ένα, αγοράστε ένα την επόμενη φορά που θα είστε στο κατάστημα (όλοι μας τσακίζουν τελικά). Επιπλέον, θέλετε να επιβεβαιώσετε ότι η τουαλέτα σας λειτουργεί σωστά. Μια τουαλέτα που τρέχει είναι ένα προφανές σύμπτωμα ότι η δεξαμενή της τουαλέτας πρέπει να αντικαταστήσει ένα ή περισσότερα εξαρτήματα. Ωστόσο, μερικές φορές οι διαρροές της τουαλέτας μπορεί να είναι τόσο μικρές που να ακούγονται.

Προσθέτοντας χρώματα τροφίμων στη δεξαμενή της τουαλέτας, μπορείτε να αναζητήσετε αυτές τις κρυφές διαρροές. Ρύθμιση της πίεσης του νερού Είναι ένα κρίσιμο συστατικό ενός υγιούς υδραυλικού συστήματος. Θα πρέπει να ελέγχετε την πίεση του νερού στο σπίτι σας όσο πιο συχνά μπορείτε, όπως ακριβώς μετράμε την αρτηριακή μας πίεση κάθε φορά που πηγαίνουμε στο γιατρό. Ένα βασικό μανόμετρο είναι αρκετά φθηνό και διαθέσιμο σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού ή οικιακής βελτίωσης.

Εάν το σπίτι σας έχει υψηλή πίεση νερού, θα πρέπει να τη μειώσετε σε ασφαλές επίπεδο. Η εγκατάσταση (ή η αντικατάσταση) της βαλβίδας μείωσης πίεσης, ή PRV, θα σας επιτρέψει να το πετύχετε. Τα περισσότερα νοικοκυριά που βασίζονται σε δημόσια παροχή νερού πρέπει να διαθέτουν PRV. Αυτό συμβαίνει ώστε οι πυροσβεστικοί κρουνοί, οι κατοικίες σε υψηλό υψόμετρο και οι ψηλές κατασκευές να μπορούν να εξυπηρετούνται από δημοτικές εταιρείες ύδρευσης, οι οποίες πρέπει να αντλούν νερό σε υψηλές πιέσεις. Η υγρασία είναι ένα γνωστό πρόβλημα στα σπίτια.Σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούνται εντάσεις μεταξύ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή.

Καθαρίστε τον θερμοσίφωνό σας

Ο θερμοσίφωνας σας πρέπει να ξεπλένεται περίπου μία φορά το χρόνο γιατί εκεί μπορούν να συγκεντρωθούν σωματίδια. Θα διαρκέσει πολύ περισσότερο αν το κάνετε αυτό.

Θα αρχίσει να κάνει θορύβους από χτυπήματα εάν χρειαστεί να ξεπλυθεί επειγόντως. Αυτό είναι το νερό που αναδύεται από κάτω από ένα βαρύ στρώμα λάσπης στον πυθμένα της δεξαμενής. Η δεξαμενή μπορεί να σκουριάσει εάν η συσσώρευση ιζημάτων δεν ξεπλένεται συχνά. Θα πρέπει να αντικαθιστάτε τη ράβδο ανόδου στο θερμοσίφωνό σας κάθε πέντε χρόνια, εκτός από το να την ξεπλένετε μία φορά το χρόνο. Εάν φροντίζετε σωστά έναν θερμοσίφωνα, μπορεί να διαρκέσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Προσοχή για διαρροές

Οι λογαριασμοί νερού από τις τουαλέτες που λειτουργούν και τις βρύσες που στάζουν μπορούν να ανέβουν σε εκατοντάδες. Συνήθως επισκευάζονται εύκολα και μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα. Διατηρήστε ένα επιμελές πρόγραμμα επισκευής. Οι διαβρωμένοι και σκουριασμένοι σωλήνες είναι μόνο δύο παραδείγματα λόγων διαρροής υδραυλικών εγκαταστάσεων που δεν συμβαίνουν ταυτόχρονα. Ελέγχετε συχνά τους εκτεθειμένους σωλήνες του σπιτιού σας για ενδείξεις φθοράς ή ζημιάς. Ένας εξειδικευμένος υδραυλικός θα πρέπει να επιλύσει το πρόβλημα εάν υπάρχουν σκουριές, παραμορφώσεις ή σταγονίδια νερού στο εξωτερικό του σωλήνα. Ακόμα και σε μια μεταφορά με μικρό φορτηγό σε μικρό σπίτι, δεν αλλάζει ο κίνδυνος των προβλημάτων. Ειδικότερα σε παλιότερα σπίτια.

Συμπερασματικά

Αφιερώστε χρόνο για να πραγματοποιήσετε τακτική συντήρηση υδραυλικών εγκαταστάσεων επειδή εξαρτάστε από τα υδραυλικά του σπιτιού σας κάθε μέρα. Η απλή συντήρηση μπορεί να βοηθήσει πολύ στο να διατηρήσετε τα υδραυλικά σας μακριά από μπλοκαρίσματα, να σταματήσετε τις διαρροές και να μειώσετε τη ζημιά στο νερό. Δεν χρειάζεται να είστε υδραυλικός για να φροντίζετε ορισμένα από τα πράγματα για τα οποία συνήθως χρειάζονται βοήθεια οι άνθρωποι. Τα κύρια ζητήματα μπορεί να απαιτούν επαγγελματική βοήθεια, ωστόσο αυτές οι συμβουλές διασφαλίζουν ότι έχετε μια καλή βασική κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μπορείτε να διατηρήσετε τα ζητήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων υπό έλεγχο.

Στείλτε το αίτημα σας

Επικοινωνία

  Καλέστε μας

  + 30 6984096562

  Στείλτε e-mail

  info@metakomiste.gr

  Νέος Κόσμος

  Πύρρας 19Α & Σμιθ Φρειδερίκου, 117 45 Αθήνα Αττικής

  Ώράριο

  Δευτ - Παρ: 09:00 - 18:00