Leader Removals

Πόσο εύκολο είναι να μετακομίσεις στην Αθήνα;

Μετά από εβδομάδες αναζήτησης, βρήκατε επιτέλους το σπίτι των ονείρων σας και ενώ νιώθετε μια αίσθηση ενθουσιασμού, μπορεί επίσης να αρχίσετε να παρατηρείτε το άγχος να μπαίνει κρυφά. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Το κατά πόσο εύκολο είναι να μετακομίσεις στην Αθήνα, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε επτά συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τη μετακόμισηση λιγότερο αγχωτική.

1. Κάντε ένα σχέδιο

Το κλειδί για να παραμείνετε οργανωμένοι κατά τη μετακόμισή σας είναι να κάνετε ένα σχέδιο πριν ξεκινήσετε. Αυτή η ατζέντα θα εξασφαλίσει ότι θα έχετε άφθονο χρόνο για να ολοκληρώσετε τα πάντα, όπως να νοικιάσετε μεταφορείς ή να κάνετε κράτηση για ένα φορτηγό για ενοικίαση και να έχετε άφθονο χρόνο. Μπορείτε να δημιουργήστε μια λίστα για μετακόμιση ή ένα ηλεκτρονικό έγγραφο ώστε να κρατήσετε τα πάντα σε ένα μέρος.

Δημιουργώντας αυτό το χρονοδιάγραμμα, κάνετε τη μετακόμιση λιγότερο αγχωτική τόσο συναισθηματικά όσο και οικονομικά, αποτρέποντας τους πονοκεφάλους στη διαδρομή. Χρησιμοποιήστε μια λίστα για να παραμείνετε οργανωμένοι και σε καλό δρόμο με το σχέδιο που αναπτύξατε. Υπάρχουν πολλές λίστες στις οποίες μπορείτε να ανατρέξετε στο Διαδίκτυο, οι οποίες μπορούν να παρέχουν οδηγίες και να σας κρατούν ενήμερους για τυχόν εργασίες που μπορεί να μην είχατε σκεφτεί.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι πολλές από αυτές τις λίστες είναι ήδη οργανωμένες ανάλογα με το πόσες εβδομάδες βρίσκεστε από την ημέρα μετακόμισης. Επιπλέον, συνιστούμε να έχετε μια λίστα υποχρεώσεων την οποία προσθέτετε καθώς θυμάστε τις εργασίες. Αυτό μπορεί να φυλαχτεί σε μια σημείωση στο τηλέφωνό σας ή σε ένα μικρό σημειωματάριο που έχετε μαζί σας. Μην ξεχνάτε ούτε μια λεπτομέρεια! Μέσα από την ιστοσελίδα μας θα βρείτε αξιόλογους οδηγούς για κάθε είδους βοήθεια και συμβουλή για μετακομίσεις Αθήνα.

2. Χρησιμοποιήστε ένα σύστημα ετικετών

Πριν ξεκινήσετε τη συσκευασία, σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα σύστημα για να ταξινομήσετε τα τιμαλφή και τα προσωπικά σας αντικείμενα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά χρώματα ή αριθμούς για να οργανώσετε οπτικά τα υπάρχοντά σας. Όταν τοποθετείτε ετικέτες στα κουτιά σας, γράψτε τον προορισμό και το περιεχόμενό τους, καθώς και εάν τα αντικείμενα είναι εύθραυστα.

Φροντίστε να γράψετε αυτές τις πληροφορίες σε κάθε πλευρά του κουτιού, ώστε να μπορείτε να δείτε εύκολα πού ανήκει αργότερα. Αυτό θα σας αποτρέψει από το να έχετε ένα φορτηγό γεμάτο πανομοιότυπα κιβώτια χωρίς να γνωρίζετε τι υπάρχει μέσα. Για να κάνετε τη διαδικασία ακόμα πιο εύκολη όταν μετακομίζετε στο νέο σας σπίτι, πάρτε τα κουτιά απευθείας στο δωμάτιο που ανήκουν. Αυτό σας εξοικονομεί χρόνο και ενέργεια κατά την αποσυσκευασία!

Επαγγελματική συμβουλή: Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε διαφανή δοχεία αποθήκευσης, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς τι υπάρχει μέσα χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε το κουτί.

3. Ξεκινήστε να πακετάρετε έγκαιρα

Ο χρόνος είναι ένας από τους πιο αγχωτικούς παράγοντες που παίζει ρόλο όταν σχεδιάζετε τη μετακόμισή σας. Εάν δεν ξεκινήσετε με άφθονο χρόνο, μπορεί να σας καταστεί συντριπτικό να κοιτάξετε τη μακροσκελή λίστα με τα ρούχα που πρέπει να ολοκληρώσετε. Αφού καθορίσετε το σύστημα ετικετών σας, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη συσκευασία. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να ξεκινήσετε τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από τη μετακόμισή σας. Ξεκινήστε συσκευάζοντας αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε συνήθως, αποθηκεύοντας τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα για το τέλος.

4. Ζητήστε βοήθεια

Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει λίγη βοήθεια μερικές φορές, επομένως μην φοβάστε να ζητήσετε υποστήριξη από έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας κατά τη διαδικασία μετακόμισης. Είτε σας βοηθούν να ετοιμάσετε τα πράγματά σας είτε απλώς παρέχουν συμβουλές από τη δική τους εμπειρία, η αναζήτηση βοήθειας θα κάνει τη μεταφορά επίπλων λιγότερο αγχωτική. Ένας διασκεδαστικός τρόπος για να κάνετε τη μετακόμιση πιο εύκολη είναι να διοργανώσετε ένα πάρτι συσκευασίας όπου οι φίλοι σας μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε. Ειδικά οι φοιτητές μπορεί να βιώνουν μια δύσκολη οικογενειακή κατάσταση.

5. Εστιάστε σε ένα δωμάτιο τη φορά

Περνώντας μέσα από το σπίτι σας, ένα δωμάτιο τη φορά μπορεί επίσης να κάνει την οργάνωση πολύ πιο εύκολη. Ξεκινήστε με το να πακετάρετε δωμάτια που δεν χρησιμοποιείτε τόσο συχνά, όπως υπνοδωμάτια επισκεπτών και τραπεζαρίες. Μόλις πλησιάσετε την ημέρα μετακόμισης, μπορείτε να αρχίσετε να πακετάρετε τα δωμάτια στα οποία περνάτε περισσότερο χρόνο.

6. Προσλάβετε Επαγγελματίες

Αν και μπορεί να μην απομακρύνει όλο το άγχος που συνεπάγεται μια μετακόμιση, η πρόσληψη επαγγελματιών μεταφορέων για να χειριστούν τα logistics της διαδικασίας θα πάρει ένα βάρος από τους ώμους σας. Όταν αρχίσετε να αναζητάτε μετακομιστές, κάντε την έρευνά σας για να προσλάβετε μια αξιόπιστη υπηρεσία που μπορείτε να εμπιστευτείτε. Υπάρχουν διάφοροι τύποι διαθέσιμων επιλογών. Ακόμα και για μεταφορές με μικρό φορτηγό είναι αναγκαίο.

Για παράδειγμα, ένας συσκευαστής πλήρους εξυπηρέτησης θα φροντίσει μόνος του την όλη διαδικασία, ενώ άλλοι μπορούν να συσκευάσουν και να μεταφέρουν μόνο τα ειδικά είδη ή τις συσκευές σας. Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε μια επαγγελματική υπηρεσία, καλό είναι να έχετε κάλυψη μετακίνησης και λεπτομερή απογραφή των τιμαλφών σας σε περίπτωση που κάτι καταστραφεί ή χαθεί.

7. Συσκευάστε μια τσάντα διανυκτέρευσης

Μόλις είστε όλοι γεμάτοι και έτοιμοι να μετακομίσετε στο νέο σας σπίτι, μπορεί να είναι εφιάλτης να βρείτε ορισμένα πράγματα που χρειάζεστε αμέσως. Για να αποφύγετε την ξέφρενη αναζήτηση συγκεκριμένων αντικειμένων, ετοιμάστε μια τσάντα ολονύκτιας για τις πρώτες ή δύο νύχτες στο νέο σας σπίτι. Αυτό σας δίνει άφθονο χρόνο για να ξεκινήσετε να αποσυσκευάζετε και να ταξινομείτε άνετα τα υπάρχοντά σας.

Στείλτε το αίτημα σας

Επικοινωνία

  Καλέστε μας

  + 30 6984096562

  Στείλτε e-mail

  info@metakomiste.gr

  Νέος Κόσμος

  Πύρρας 19Α & Σμιθ Φρειδερίκου, 117 45 Αθήνα Αττικής

  Ώράριο

  Δευτ - Παρ: 09:00 - 18:00