Τι είδους κουτιά θα χρησιμοποιηθούν για την μετακόμιση ;

Τα καινούρια ή τα μεταχειρισμένα σε πολύ καλή κατάσταση κουτιά από χαρτόνι είναι η καλύτερη επιλογή σας όσον αφορά ασφαλή, πρακτικά και βολικά δοχεία. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε υλικά συσκευασίας και να χρησιμοποιήσετε παλιά κουτιά για τις ανάγκες συσκευασίας σας, τουλάχιστον βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρά και αρκετά ανθεκτικά για να υποστηρίξουν το περιεχόμενό τους χωρίς κίνδυνο θραύσης. Κάθε κουτί που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε για την μετακόμιση σας πρέπει να είναι άκαμπτο και σε άριστη κατάσταση χωρίς σχισμές, ή ζημιά στις γωνίες.

Κουτιά για κάθε μεταχείριση

Τα διαφορετικά είδη απαιτούν κουτιά συσκευασίας διαφορετικού μεγέθους, επομένως θα χρειαστείτε μια ολόκληρη συλλογή χαρτοκιβωτίων για τη μετεγκατάσταση σας. Τα μικρά κουτιά συσκευασίας είναι ιδανικά για βαριά αντικείμενα όπως βιβλία και εργαλεία ή εύθραυστα αντικείμενα που πρέπει να συσκευάζονται ξεχωριστά (γυάλινα σκεύη, έργα τέχνης κ.λπ.). Τα μεσαίου μεγέθους κουτιά από χαρτόνι είναι κατάλληλα για ρούχα, παπούτσια, και παιχνίδια, μικρές συσκευές, ηλεκτρονικά, μαγειρικά σκεύη κ.λπ. Τα μεγάλα κουτιά είναι τα καλύτερα για κουβέρτες, μαξιλάρια, λευκά είδη και άλλα ογκώδη ελαφριά αντικείμενα.

Ειδικά κουτιά

Τα τυποποιημένα κουτιά από χαρτόνι ενδέχεται να μην είναι αρκετά ισχυρά (ή να μην έχουν το σωστό σχήμα) για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πιο ευαίσθητων και πολύτιμων αντικειμένων σας. Εδώ είναι διαθέσιμα τα ειδικά κουτιά. Οι ντουλάπες είναι ιδανικές για τη μεταφορά ρούχων. Τα κουτιά πιάτων είναι πολύ ανθεκτικά και ειδικά σχεδιασμένα για την προστασία εύθραυστων αντικειμένων. Τα κιβώτια καθρεφτών / εικόνων είναι ειδικά κατασκευασμένα για να ταιριάζουν σε έργα τέχνης με πλαίσιο ή μεγάλους καθρέφτες και διαθέτουν ειδικά προστατευτικά πλαισίων για πρόσθετη ασφάλεια. Κουτιά αρχείων, κουτιά λαμπτήρων, κιβώτια κούνιας και διάφορα άλλα είδη ειδικών κουτιών είναι επίσης διαθέσιμα για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών συσκευασίας.

Πόσα κιβώτια χρειάζομαι;

Ο αριθμός των κουτιών που θα χρειαστείτε για τη μετεγκατάσταση εξαρτάται από το μέγεθος της μετακόμισης σας, καθώς και από την ικανότητά σας να βελτιστοποιήσετε το χώρο μέσα στα κουτιά. Για να πάρετε μια κατά προσέγγιση ιδέα για το πόσα κιβώτια θα απαιτηθούν για τις ανάγκες συσκευασίας σας, πρέπει να κάνετε μια λεπτομερή απογραφή των αντικειμένων που σκοπεύετε να πάρετε μαζί σας.

Κατά κανόνα, θα πρέπει να μπορείτε να συσκευάσετε το περιεχόμενο ενός δωματίου σε περίπου 10 μικρά κουτιά, 7-8 μεσαία και 5 μεγάλα. Ωστόσο, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να παρέχετε κάποια επιπλέον κουτιά συσκευασίας, για κάθε περίπτωση (ενδέχεται να αποφασίσετε να συσκευάσετε μερικά ακόμη αντικείμενα την τελευταία στιγμή ή ενδέχεται να καταστρέψετε ένα ή δύο κουτιά κατά τη διαδικασία συσκευασίας κ.λπ.).

Leave a comment