Leader Removals

Κουτιά για μετακόμιση – Τι είδους θα χρησιμοποιήσουμε;

Κουτιά για μετακόμιση. Τα καινούρια ή τα μεταχειρισμένα σε πολύ καλή κατάσταση κουτιά από χαρτόνι είναι η καλύτερη επιλογή σας. Όσον αφορά ασφαλή, πρακτικά και βολικά δοχεία. Ηια να εξοικονομήσετε υλικά συσκευασίας και να χρησιμοποιήσετε παλιά κουτιά τότε δώστε προσοχή.

Τουλάχιστον βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρά και αρκετά ανθεκτικά για να υποστηρίξουν το περιεχόμενό τους χωρίς κίνδυνο θραύσης. Κάθε κουτί που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε για την μετακόμιση σας πρέπει να είναι άκαμπτο. Επιβάλλεται να είναι σε άριστη κατάσταση χωρίς σχισμές, ή φθορά στις γωνίες.

Κουτιά για κάθε μεταχείριση

Τα διαφορετικά είδη απαιτούν κουτιά διαφορετικού μεγέθους, επομένως θα χρειαστείτε μια ολόκληρη συλλογή χαρτοκιβωτίων για τη μετεγκατάσταση σας.

Οι μικρές κούτες για μετακόμιση είναι ιδανικά για βαριά αντικείμενα όπως βιβλία και εργαλεία ή εύθραυστα αντικείμενα που πρέπει να συσκευάζονται ξεχωριστά (γυάλινα σκεύη, έργα τέχνης κ.λπ.).

Τα μεσαίου μεγέθους από χαρτόνι είναι κατάλληλα για ρούχα, παπούτσια, και παιχνίδια, μικρές συσκευές, ηλεκτρονικά, μαγειρικά σκεύη κ.λπ.

Οι μεγάλες κούτες είναι τα καλύτερα για κουβέρτες, μαξιλάρια, λευκά είδη και άλλα ογκώδη ελαφριά αντικείμενα. Τα κουτιά για μετακόμιση μπορείτε είτε να τα πάρετε εσείς είτε να τα προμηθεύσει η μεταφορική εταιρεία με το ανάλογο κόστος.

Ειδικά κουτιά

Τα τυποποιημένα κουτιά από χαρτόνι ενδέχεται να μην είναι αρκετά ισχυρά (ή να μην έχουν το σωστό σχήμα) για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πιο ευαίσθητων και πολύτιμων αντικειμένων σας. Εδώ είναι διαθέσιμα τα ειδικά κουτιά. Οι ντουλάπες είναι ιδανικές για τη μεταφορά ρούχων. Τα κουτιά πιάτων είναι πολύ ανθεκτικά και ειδικά σχεδιασμένα για την προστασία εύθραυστων αντικειμένων.

Τα κιβώτια καθρεφτών / εικόνων είναι ειδικά κατασκευασμένα για να ταιριάζουν σε έργα τέχνης με πλαίσιο ή μεγάλους καθρέφτες. Διαθέτουν ειδικά προστατευτικά πλαισίων για πρόσθετη ασφάλεια. Κουτιά αρχείων, κουτιά λαμπτήρων, κιβώτια κούνιας και διάφορα άλλα είδη ειδικών κουτιών είναι επίσης διαθέσιμα για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών συσκευασίας. Να σημειωθεί ότι αν πρόκειται για υπολογιστές, τότε πρέπει να είστε προσεκτικοί στην ανθεκτικότητα. Αν φυσικά δεν έχετε το κουτί από την αγορά.

Πόσα κιβώτια χρειάζομαι;

Ο αριθμός των κουτιών που θα χρειαστείτε για τη μετεγκατάσταση εξαρτάται από το μέγεθος της μετακόμισης σας. Εξαρτάται επίσης από την ικανότητά σας να βελτιστοποιήσετε το χώρο μέσα στα κουτιά. Για να πάρετε μια κατά προσέγγιση ιδέα για το πόσα κιβώτια θα απαιτηθούν για τις ανάγκες συσκευασίας σας, πρέπει να κάνετε μια λεπτομερή απογραφή των αντικειμένων που σκοπεύετε να πάρετε μαζί σας.

Κατά κανόνα, θα πρέπει να μπορείτε να συσκευάσετε το περιεχόμενο ενός δωματίου σε περίπου 10 μικρά κουτιά. Από 7-8 μεσαία και 5 μεγάλα. Ωστόσο, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να παρέχετε κάποια επιπλέον κουτιά συσκευασίας. Αυτό θα αφορά για κάθε περίπτωση (ενδέχεται να αποφασίσετε να συσκευάσετε μερικά ακόμη αντικείμενα την τελευταία στιγμή ή ενδέχεται να καταστρέψετε ένα ή δύο κουτιά κατά τη διαδικασία συσκευασίας κ.λπ.).

Η μετακόμιση σπιτιού μπορεί να είναι μια συναρπαστική περίοδος νέων ξεκινημάτων. Ωστόσο, υπάρχει πρώτα το καθήκον να μαζέψετε τα εγκόσμια υπάρχοντά σας μια μεγάλη δουλειά, που όμως μπορεί να γίνει πολύ πιο ομαλή ακολουθώντας τις κορυφαίες 5 συμβουλές συσκευασίας. Ακόμα και αν πρόκειται για μικρομεταφορές τα κουτιά παίζουν σημαντικό ρόλο.

Η συσκευασία είναι πολύ πιο εύκολη όταν δεν έχετε τόσα πολλά να κάνετε! Αφιερώστε χρόνο πριν μετακομίσετε για να απαλλαγείτε από οτιδήποτε δεν χρειάζεστε πλέον. Ξεκινήστε κοιτάζοντας γύρω σας και εντοπίζοντας τι δεν χρησιμοποιείτε πλέον συχνά, παλιά παιχνίδια και ρούχα, επιπλέον κλινοσκεπάσματα και σερβίτσια, μη αγαπημένα gadget κουζίνας, παλιά χαρτιά κ.λπ. Εάν κάτι δεν έχει χρησιμοποιηθεί για έναν ολόκληρο χρόνο, το πιθανότερο είναι ότι δεν το χρειάστε πραγματικά. Τα κουτιά μετακόμισης πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας.

Χρησιμοποιήστε επαγγελματικά κουτιά συσκευασίας

Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε χρήματα συλλέγοντας τυχαία κουτιά δωρεάν. Ωστόσο, η δημιουργία ενός αρκετά μεγάλου αποθέματος κουτιών μπορεί να είναι πολύ χρονοβόρα διαδικασία και να μην σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα. Σε μεταφορές λίγων αντικειμένων όπως είναι λογικό θα χρειαστείτε λιγότερα κουτιά.

Απαιτείται επιπλέον χρόνος για τη στοίβαξη και τη μετατόπιση κουτιών μονού μεγέθους και οι συσκευασίες που έχουν κατασκευαστεί για άλλους σκοπούς ενδέχεται να μην είναι αρκετά στιβαρές για μετακόμιση σπιτιού.

Τα επαγγελματικά κουτιά για μετακόμιση είναι κατασκευασμένα για να είναι ανθεκτικά και το ομοιόμορφο μέγεθός τους σημαίνει ότι ο εξαγωγέας σας μπορεί να τα στοιβάζει και να τα μεταφέρει εύκολα, εξοικονομώντας τους χρόνο και χρήματα. Μάθετε πόσα κουτιά συσκευασίας χρειάζεστε για να μετακομίσετε σπίτι.

Συσκευάστε σωστά τα κουτιά για μετακόμιση

Συσκευάστε τα αντικείμενα προσεκτικά για να βεβαιωθείτε ότι θα φτάσουν στο νέο σας σπίτι σε ένα κομμάτι. Τα βαριά αντικείμενα πρέπει να συσκευάζονται σε κουτιά μικρού έως μεσαίου μεγέθους, για να διασφαλιστεί ότι το κουτί δεν είναι τόσο βαρύ που δεν μπορεί να σηκωθεί με ασφάλεια. Ξεκινήστε με βαρύτερα αντικείμενα στο κάτω μέρος του κουτιού και, στη συνέχεια, γεμίστε το επάνω μέρος με ελαφριά αντικείμενα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τυχόν κενά, ώστε τα αντικείμενα να μην μετακινούνται και σπάσουν.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτί, μεμβράνη με φυσαλίδες, πετσέτες/πανιά ή κομμάτια αφρού. Στρώστε τα σερβίτσια με μεμβράνη με φυσαλίδες ή πανιά ενδιάμεσα. Τυλίξτε επίσης ξεχωριστά όλες τις κούπες, τα γυάλινα σκεύη κ.λπ. Βεβαιωθείτε ότι τα κουτιά σας είναι καλά κολλημένα με ταινία, κολλώντας δύο φορές κατά μήκος της κάτω τσιμούχας. Στη συνέχεια κατά μήκος της επάνω σφράγισης και γύρω από το κουτί.

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να επενδύσετε σε έναν κατάλληλο διανομέα ταινίας και καλής ποιότητας ταινία συσκευασίας, καθώς θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο και απογοήτευση.

Επισημάνετε καθαρά τα κουτιά σας

Επισημάνετε τα κουτιά σας με το δωμάτιο στο οποίο πρέπει να πάνε, έτσι ο ειδικός αφαίρεσης θα μπορεί να τοποθετήσει τα κουτιά σας στο σωστό δωμάτιο χωρίς τη βοήθειά σας. Γράψτε στο επάνω και στο πλάι των πλαισίων, ώστε να φαίνεται η ετικέτα όταν είναι στοιβαγμένη.

Στη συνέχεια, αναφέρετε τα περιεχόμενα κάθε κουτιού. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί ενδέχεται να μην αποσυσκευάσετε όλα τα κουτιά σας αμέσως. Έχετε ένα κουτί «ανοιχτό πρώτα» που περιλαμβάνει όλα όσα θα χρειαστείτε όταν φτάσετε – αναψυκτικά, είδη καθαρισμού, προϊόντα περιποίησης και οποιεσδήποτε άμεσες ανάγκες για τα παιδιά ή τα κατοικίδια ζώα σας. Κρατήστε ψαλίδι στην τσάντα σας για να ανοίξετε το πρώτο σας κουτί.

Ορισμένα πράγματα δεν χρειάζεται να συσκευάζονται σε κουτιά. Αφήστε τα ρούχα της γκαρνταρόμπας σας στις κρεμάστρες τους, ώστε να μπορούν να τα ξαναβάλετε στη νέα.

Μπορείτε να τα μεταφέρετε χρησιμοποιώντας ειδικά κουτιά ντουλάπας, βαλίτσες ή τυλίγοντας σε σακούλες σκουπιδιών βαριάς χρήσης. Μπορείτε επίσης να αφήσετε τα ρούχα σε συρτάρια, κολλώντας τα ή τυλίγοντάς τα. Η μεταφορική σας μπορεί επίσης να παρέχει περιτυλίγματα για μεγαλύτερα αντικείμενα. Για παράδειγμα τηλεοράσεις, υπολογιστή και πιάνα, επομένως δεν θα χρειαστεί να τα προσυσκευάσετε από εσάς. Να θυμάστε πάντα ότι τα κουτιά για μετακόμιση πρέπει να είναι ανθεκτικά.

Στείλτε το αίτημα σας

Επικοινωνία

  Καλέστε μας

  + 30 6984096562

  Στείλτε e-mail

  info@metakomiste.gr

  Νέος Κόσμος

  Πύρρας 19Α & Σμιθ Φρειδερίκου, 117 45 Αθήνα Αττικής

  Ώράριο

  Δευτ - Παρ: 09:00 - 18:00