Leader Removals

Πακετάρισμα Μετακόμιση – Καλώς ήρθατε στους Ειδικούς

Ως επαγγελματίες σε μετακομίσεις στην Αθήνα εδώ και πολλά χρόνια, είμαστε σε θέση να αναλάβουμε το πακετάρισμα μετακόμιση πανεύκολα. Όταν πρόκειται για τη διαχείριση του άγχους, την εύρεση των αντικειμένων σας και την προετοιμασία του εαυτού σας για επιτυχία στο νέο σας σπίτι, η αποτελεσματική συσκευασία κάνει πραγματικά όλη τη διαφορά.

Πακετάρισμα Μετακόμιση με Σχέδιο

Ετοιμάστε μια βαλίτσα με τα απαραίτητα για κάθε μέλος της οικογένειάς σας. Φτιάξτε μια τσάντα σαν να φεύγατε όλοι για ένα ταξίδι διάρκειας μιας εβδομάδας με καθαρά ρούχα, προϊόντα περιποίησης, παπούτσια και ό,τι άλλα αντικείμενα μπορεί να χρειαστείτε όσο θα εγκατασταθείτε στο νέο σας μέρος. Συσκευάστε ένα κουτί με είδη πρώτης ανάγκης για την κουζίνα σας. Ομοίως, φροντίστε να συνδυάσετε ένα κουτί με τα απαραίτητα για την κουζίνα σας με βασικά πιάτα, σκεύη, χαρτοπετσέτες και ίσως ακόμη και την καφετιέρα σας – πιθανότατα θα χρειαστείτε πραγματικά την καφεΐνη!

Φέρτε ένα βασικό στήσιμο μπάνιου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει μερικά ρολά χαρτιού υγείας και τα αγαπημένα σας είδη καθαρισμού κάπου βολικά. Μια κουρτίνα μπάνιου και μερικές πετσέτες σίγουρα θα κάνουν το νέο σας μέρος να νιώσει περισσότερο σαν το σπίτι σας!

Συσκευασία ανά δωμάτιο σύμφωνα με το νέο σας σπίτι

Αντί να πηγαίνετε δωμάτιο με δωμάτιο στο τωρινό σας σπίτι και να μαζεύετε αντικείμενα, σχεδιάστε εκ των προτέρων πώς θα θέλετε να ξεπακετάρετε στο νέο σας σπίτι.

Για παράδειγμα, εάν το τρέχον σπίτι σας έχει έναν συνδυασμό ξενώνα και γραφείο, αλλά το νέο σας σπίτι θα έχει δύο ξεχωριστά δωμάτια για κάθε λειτουργία, θα θέλετε να συσκευάσετε αντικείμενα γραφείου σε ένα σετ κουτιών και αντικείμενα δωματίου σε ένα άλλο. Δώστε σαφή ετικέτα και χρωματικό κωδικό σε κάθε κουτί. Ακόμα και για μεταφορές με μικρό φορτηγό να είστε προσεκτικοί.

Δεν αρκεί απλώς να γράφουμε «υπνοδωμάτιο» στα κουτιά και να ελπίζουμε ότι θα καταλήξουν στον σωστό χώρο. Αντ ‘αυτού, σχεδιάστε μια πρόχειρη κάτοψη του νέου σας σπιτιού και συντονίστε το χρώμα κάθε δωματίου και, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι κάθε κουτί έχει χρωματικό συντονισμό με τον ίδιο τρόπο. 

Μπορείτε ακόμη και να πάρετε ένα σετ ετικετών με έγχρωμες κωδικοποιήσεις για να κάνετε αυτή την εργασία εξαιρετικά εύκολη. Σημειώστε τα πλαϊνά των κουτιών. Μην τοποθετείτε ετικέτα στο επάνω μέρος κάθε κουτιού, καθώς πιθανότατα θα στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο. Αντίθετα, προσθέστε ετικέτα στις 1-2 πλευρές του κουτιού, ώστε να μπορείτε να δείτε γρήγορα πού ανήκουν τα αντικείμενα.

Κρατήστε τα ρούχα σας σε κρεμάστρες

Αντί να αφιερώνετε χρόνο για να αφαιρέσετε κάθε ρούχο της ντουλάπας σας από την κρεμάστρα τους μόνο και μόνο για να το τοποθετήσετε ξανά στο νέο σας σπίτι, κρατήστε τα ως έχουν και χρησιμοποιήστε μια πλαστική σακούλα για να προστατεύσετε τα ρούχα σας. 

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να αγοράσετε φθηνές τσάντες ενδυμάτων για να μεταφέρετε αντικείμενα μέσα. Απλώς πιάστε τις κρεμάστρες και κρεμάστε αμέσως στο νέο σας σπίτι. Εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία για να ξεφορτωθείτε.

Μια από τις αγαπημένες σας συμβουλές για πακετάρισμα μετακόμιση είναι η εξής: Μην φέρετε μαζί σας τίποτα που δεν θέλετε. Δηλαδή, αν πραγματικά, πραγματικά αγωνίζεστε να ετοιμάσετε ένα σετ vintage πορσελάνης, είναι πιθανό να μην θέλετε πια αυτά τα αντικείμενα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πολλά κουτιά δωρεών σε κάθε δωμάτιο στα οποία μπορείτε επίσης να προσθέσετε αντικείμενα.

Προμηθευτείτε τις σωστές προμήθειες για πακετάρισμα μετακόμιση

Τα σωστά εφόδια κάνουν τη διαφορά! Αποκτήστε τα κουτιά σωστού μεγέθους και την καλή ταινία συσκευασίας—δεν θέλετε τα κουτιά σας να σκάσουν καθώς κινείστε! Χρησιμοποιήστε βαλίτσες για βαρύτερα ή εύθραυστα αντικείμενα. Μια βαλίτσα θα σας επιτρέψει να μεταφέρετε αντικείμενα εύκολα από το σπίτι σας, κατευθείαν στο νέο σας. Φροντίστε μόνο να τα ανοίξετε προσεκτικά!

Φροντίστε όλα τα διοικητικά στοιχεία μια εβδομάδα περίπου πριν από τη μετακόμισή σας. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία βοηθητικών προγραμμάτων, την αλλαγή της διεύθυνσής σας στην άδεια οδήγησής σας και την οργάνωση όποιων υπηρεσιών καθαρισμού θέλετε. Ξεκινήστε να μαζεύετε καλά πριν το χρειαστείτε.

Πιστέψτε μας, η μετακόμιση σας θα είναι ΤΟΣΟ πολύ πιο εύκολη αν κάνετε λίγο τη φορά κάθε μέρα. Ξεκινήστε με αντικείμενα στα οποία δεν χρειάζεστε πρόσβαση, όπως DVD ή βιβλία που δεν θα χρησιμοποιήσετε για λίγο. Χρησιμοποιήστε κλινοσκεπάσματα όπως πετσέτες και σεντόνια για να τυλίξετε τα εύθραυστα αντικείμενά σας.

Αυτό θα σας βοηθήσει να συσκευάζετε γρηγορότερα και να τα χρησιμοποιείτε σωστά. Απλώς φροντίστε να πλένετε ξανά τα λευκά είδη πριν τα χρησιμοποιήσετε! Προσπαθήστε να αποκτήσετε πρόσβαση στο νέο σας σπίτι νωρίς. Ή καθυστερήστε τη μετακόμισή σας από το σημερινό σας σπίτι για λίγες μέρες ακόμα, αν είναι δυνατόν.

Μια εξαιρετική συμβουλή συσκευασίας για πακετάρισμα μετακόμιση είναι να μεταφέρετε αντικείμενα κατά κύματα, όπου είναι δυνατόν, αντί να κάνετε ένα γιγάντιο, αγχωτικό ταξίδι.

Πρόσλ

Αυτή είναι μια από αυτές τις συμβουλές συσκευασίας για μετακόμιση που φαίνεται προφανές, αλλά αξίζει να το αναφέρουμε! Εάν μπορείτε, προσλάβετε επαγγελματίες για να σας βοηθήσουν. Αυτό όχι μόνο θα κάνει τη μετακόμιση σας πιο εύκολη, αλλά θα σας επιτρέψει επίσης να συγκεντρωθείτε στο να τακτοποιήσετε το νέο σας σπίτι αντί να μεταφέρετε κιβώτια.

Αποσυνδέστε τις συσκευές από την πρίζα τουλάχιστον 24 ώρες νωρίτερα

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ένα ψυγείο ή καταψύκτη, καθώς θα χρειαστούν χρόνο για να ξεπαγώσουν πριν μεταφερθούν. Αυτό σημαίνει ότι θα θελήσετε να σκεφτείτε αντίστροφα και να μην αποθηκεύετε υπερβολικά το ψυγείο σας την εβδομάδα πριν από τη μετακόμιση. Χρησιμοποιήστε διαφανείς πλαστικούς κάδους για να συσκευάσετε αντικείμενα που θα θέλετε νωρίτερα παρά αργότερα.

Αυτό θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε γρήγορα όλα τα αντικείμενα που αναζητάτε με μια ματιά και οι κάδοι μπορούν να χρησιμεύσουν ως πιο μόνιμη αποθήκευση στη σοφίτα ή το γκαράζ σας αργότερα. Καλύψτε το επάνω μέρος των προϊόντων περιποίησης σας με περιτύλιγμα saran. Αφαιρέστε τα καπάκια από τα σαμπουάν, τις λοσιόν και τα άλλα υγρά σας, προσθέστε μεμβράνη saran στο επάνω μέρος του μπουκαλιού και στη συνέχεια προσθέστε ξανά το καπάκι για να αποτρέψετε πιθανές διαρροές.

Χρησιμοποιήστε σακούλες Ziploc για να κρατήσετε τις βίδες μαζί. Καθώς αποδομείτε έπιπλα ή αποσυναρμολογείτε αντικείμενα από τους τοίχους, κρατήστε όλες τις βίδες μαζί για κάθε αντικείμενο σε μια σακούλα Ziploc με σαφή ετικέτα. Στη συνέχεια, μπορείτε είτε να κρατήσετε όλες τις τσάντες σας μαζί σε ένα σημείο είτε να κολλήσετε μεμονωμένες τσάντες στα αντικείμενα στα οποία ανήκουν. Στις μεταφορές επίπλων κάθε λεπτομέρεια μετράει.

Τραβήξτε μια φωτογραφία περίπλοκων ρυθμίσεων, ώστε να μπορείτε να τις συναρμολογήσετε πιο εύκολα. Αυτή η συμβουλή συσκευασίας για τη μετακίνηση λειτουργεί για καλώδια στην τηλεόρασή σας, περίπλοκα έπιπλα ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο που μπορεί να χρειάζεται λίγη επιπλέον ισχύ μνήμης για να συναρμολογηθεί ξανά.

Κανονίστε μια φιλανθρωπική οργάνωση να παραλάβει αντικείμενα την προηγούμενη εβδομάδα. Πιθανότατα θα έχετε έπιπλα, κουτιά και διάφορα αντικείμενα που θα θέλατε να δωρίσετε. Αντί να μαζεύετε τα πάντα στο αυτοκίνητο και να το οδηγείτε σε ένα κέντρο δωρεών, κανονίστε να έρθει ένα φορτηγό ακριβώς κοντά σας για να συλλέξει αντικείμενα. Απλώς βεβαιωθείτε ότι προσέχετε τι θα δεχτούν και τι δεν θα δεχτούν.

Καθαρίστε το νέο σας σπίτι προτού κατά το πακετάρισμα μετακόμιση. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να φέρετε όλα τα υπάρχοντά σας σε ένα σπίτι που είναι σκονισμένο και δεν έχει καθαριστεί για λίγο. Αφιερώστε μερικές ώρες για να τρίψετε το μέρος πριν μετακομίσετε (ή το νοικιάσετε!) και θα νιώσετε πολύ πιο οικείο!

Στείλτε το αίτημα σας

Επικοινωνία

  Καλέστε μας

  + 30 6984096562

  Στείλτε e-mail

  info@metakomiste.gr

  Νέος Κόσμος

  Πύρρας 19Α & Σμιθ Φρειδερίκου, 117 45 Αθήνα Αττικής

  Ώράριο

  Δευτ - Παρ: 09:00 - 18:00