Leader Removals

Ιδέες για οργάνωση Κουζίνας

Η έλλειψη αποθηκευτικού χώρου είναι κάτι που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού που ζουν σε μικρότερα διαμερίσματα. Είναι δύσκολο να βρείτε χώρο για κάθε αντικείμενο κουζίνας που χρειάζεστε και υπάρχουν πολλές φορές που θα νιώθετε ότι απλά δεν έχετε αρκετό χώρο. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί πρακτικοί τρόποι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον μικρό χώρο που έχετε. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε 7 γρήγορες και εύκολες ιδέες για οργάνωση Κουζίνας που μπορούν να σας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσετε το χώρο σας.

Είτε θέλετε απλώς να ανανεώσετε τον τρέχοντα χώρο σας είτε να ξεκινήσετε νέοι σε ένα νέο διαμέρισμα, διαβάστε για να αποκτήσετε την κουζίνα του διαμερίσματός σας.

1. ιδέες για οργάνωση Κουζίνας – Ξεκινήστε με αφαίρεση αντικειμένων

Διευκολύνετε την εργασία σας με την αφαίρεση αντικειμένων πριν ξεκινήσετε το έργο σας. Θυμηθείτε, ένα από τα πιο δύσκολα μέρη της οργάνωσης μιας μικρής κουζίνας διαμερίσματος είναι η έλλειψη επαρκούς αποθηκευτικού χώρου. Επομένως, είναι σημαντικό να περάσετε από τα είδη της κουζίνας σας και να αναλύσετε τι πραγματικά πρέπει να κρατήσετε εκεί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε απαλλαγεί από σπασμένα και ελαττωματικά αντικείμενα και πετάτε οτιδήποτε δεν χρησιμοποιείτε συχνά.

2. Δημιουργήστε Ευέλικτες Ζώνες

Όταν σχεδιάζετε μια κάτοψη και διάταξη κουζίνας, μπορεί να έχετε συναντήσει τον όρο ζωνοποίηση. Για παράδειγμα, τα ντουλάπια γύρω από τη ζώνη καθαρισμού σας πρέπει να περιέχουν πετσέτες κουζίνας, προϊόντα καθαρισμού και τον κάδο απορριμμάτων, ενώ τα συρτάρια και τα ντουλάπια γύρω από το φούρνο θα φιλοξενούν κατσαρόλες, τηγάνια και σκεύη ψησίματος. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα ξηρά συστατικά τακτοποιημένα ως μέρος της οργάνωσης του ντουλαπιού σας, εάν έχετε, αλλά διαφορετικά, αυτά θα πρέπει επίσης να έχουν τη δική τους ζώνη.

Σε χώρους όπου οι ζώνες είναι κοντά μεταξύ τους, βοηθάει να καταρρεύσουν τα πράγματα ακόμα περισσότερο. Ομαδοποιήστε τα απαραίτητα είδη κουζίνας σε καλάθια ή δοχεία και μετά μετακινήστε τα στον χώρο της κουζίνας σας όπως χρειάζεστε. Από τις καλύτερες ιδέες για οργάνωση Κουζίνας. Ειδικότερα μετά από μετακόμισεις θέλετε να οργανωθείτε με ονειρεμένο τρόπο.

3. Διατηρήστε τους πάγκους καθαρούς

Όταν οργανώνετε πάγκους, ο μινιμαλισμός είναι απαραίτητος, ειδικά εάν εργάζεστε με μια μικρή κουζίνα διαμερίσματος. Εκτός από την απελευθέρωση χώρου μαγειρέματος, η διατήρηση των πάγκων μακριά από ακαταστασία δημιουργεί μια τακτοποιημένη κουζίνα που είναι εύκολη στη συντήρηση. Εδώ, ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι μόνο να κρατάτε έξω τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε καθημερινά και πιο συχνά – αποθηκεύστε τα υπόλοιπα μακριά.

Διαβάστε – 10 Εύκολες Ιδέες Διακόσμησης Σπιτιού

4. Χρησιμοποιήστε συρτάρια αντί για ντουλάπια 

Τα συρτάρια κουζίνας είναι ζωτικής σημασίας όταν σχεδιάζετε ιδέες αποθήκευσης κουζίνας σε μικρά διαμερίσματα, καθώς συνήθως προσφέρουν μέγιστη χρήση του χώρου. Μπορείτε να τα προσαρμόσετε στις ακριβείς προδιαγραφές σας, δίνοντάς σας εύκολη πρόσβαση στα βασικά είδη κουζίνας Τα διαχωριστικά συρταριών μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να βάλετε τάξη στα συρτάρια της κουζίνας και στην κουζίνα γενικότερα. Εξετάστε τα ειδικά ένθετα για να διατηρήσετε τα μαχαιροπίρουνά σας τακτοποιημένα, τακτοποιημένα και εύκολα προσβάσιμα και να μεγιστοποιήσετε τον χώρο.

5. Δημιουργήστε φορητός χώρος εργασίας και χώρος αποθήκευσης

Τα υπεργεμισμένα ντουλάπια δεν ευνοούν μια καλά οργανωμένη μικρή κουζίνα. Γι’ αυτό είναι πάντα συνετό να ξεκινάτε με συμβουλές απορρόφησης για να αποφύγετε να αποθηκεύετε περισσότερα αντικείμενα από όσα χρειάζεστε. Εάν εξακολουθείτε να μην έχετε αποθηκευτικό χώρο μετά την αφαίρεση αντικειμένων που χρησιμοποιείτε σπάνια, μην μπείτε στον πειρασμό να στριμώξετε όλα τα μαχαιροπίρουνά σας σε συρτάρια και ντουλάπια. Αντ ‘αυτού, σκεφτείτε ευέλικτα έπιπλα, όπως φορητές νησίδες κουζίνας.

Τα φορητά έπιπλα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να απολαύσετε αποθηκευτικό χώρο όταν χρειάζεται. Για παράδειγμα, μπορείτε να φέρετε ένα καροτσάκι κρεοπωλείου για πολυάσχολους χρόνους και μετά να το απομακρύνετε όταν χρειάζεστε περισσότερο χώρο στο πάτωμα.

6. Επιλέξτε ανοιχτά ράφια

Ενώ τα ντουλάπια τοίχου μπορεί να αισθάνονται επιβλητικά, ειδικά σε μικρές κουζίνες διαμερισμάτων, η αφαίρεσή τους μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα αποθήκευσης. Εκεί είναι χρήσιμα τα ανοιχτά ράφια κουζίνας. Όταν είναι καλά οργανωμένα, τα ανοιχτά ράφια μπορούν να είναι ένας τέλειος τρόπος για να χαρίσετε στυλ και προσωπικότητα στον μικρό χώρο της κουζίνας σας χωρίς συμβιβασμούς στην αποθήκευση. Λειτουργεί επίσης ως ένα εύχρηστο μέρος για να κρατάτε σετ σερβίτσιων τόσο για λόγους προβολής όσο και για εύκολη πρόσβαση. Για να διατηρήσετε τα ράφια σας τακτοποιημένα, σκεφτείτε να οργανώσετε αντικείμενα ομαδοποιώντας τα σε ομάδες περιττών αριθμών, κατά προτίμηση σε τρία είδη. Με μια ενοικίαση φορτηγού μπορείτε να κάνετε εύκολες όλες τις μεταφορές.

7. Σκέψου Κάθετα

Όταν οργανώνετε την κάτοψη της κουζίνας σας, η κατακόρυφη αποθήκευση αντικειμένων εξοικονομεί πραγματικά χώρο. Εκτός από το να κάνετε τα πράγματα πολύ πιο εύκολη στην πρόσβαση, είναι πιο πιθανό να περάσετε εύκολα την τοποθέτηση σε συσκευές μεγαλύτερου μεγέθους. Μπορείτε να το κάνετε αυτό προσθέτοντας ράφια και κυβάκια. Άλλες επιλογές είναι είτε βιδωτά άγκιστρα είτε τα αφαιρούμενα που μπορούν να ξεκολλήσουν όταν μετακινείστε έξω. Τα άγκιστρα μπορεί να είναι χρήσιμα για αντικείμενα όπως κούπες καφέ, μαγειρικά σκεύη ή ακόμα και γάντια φούρνου. 

Ξεκινήστε να σχεδιάζετε την κουζίνα των ονείρων σας σήμερα

Είδαμε Ιδέες για οργάνωση Κουζίνας για να την οργανώσετε. Ένας στενός χώρος μαγειρέματος δεν χρειάζεται να είναι άθλιος. Με λίγη φινέτσα, μια βόλτα για ψώνια στο κατάστημα και λίγο γράσο αγκώνων, μπορείτε εύκολα να οργανώσετε το κιτς σας. Με αυτές τις ιδέες, μπορείτε να ελευθερώσετε χώρο στην κουζίνα σας χωρίς να θυσιάσετε το στυλ ή τη λειτουργικότητα. Το παν είναι να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο της κουζίνας που έχετε. Ελπίζουμε να σας φάνηκε χρήσιμη αυτό το άρθρο με τα 7 βήματα για την οργάνωση μιας μικρής κουζίνας διαμερισμάτων.

Στείλτε το αίτημα σας

Επικοινωνία

  Καλέστε μας

  + 30 6984096562

  Στείλτε e-mail

  info@metakomiste.gr

  Νέος Κόσμος

  Πύρρας 19Α & Σμιθ Φρειδερίκου, 117 45 Αθήνα Αττικής

  Ώράριο

  Δευτ - Παρ: 09:00 - 18:00