Leader Removals

Αγορά Σπιτιού – Οδηγός πριν την Μετακόμιση

Η αγορά ενός σπιτιού είναι μια συναρπαστική στιγμή στη ζωή σας, ανεξάρτητα από το αν είναι το πρώτο ή το πέμπτο σας σπίτι. Ωστόσο, η πραγματική πράξη της μετακόμισης μπορεί να μην είναι το αγαπημένο πράγμα όλων, αλλά αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Leader Removals έχει δημιουργήσει μια λίστα ελέγχου για τους αγοραστές κατοικιών μας, ώστε να διασφαλίσει ότι η μετακόμισή σας είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή.

Αγορά Σπιτιού – Ρυθμίστε τα βοηθητικά προγράμματα σας νωρίς

Όταν έρθει η πρώτη μέρα στο νέο σας σπίτι, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι όλα τα βοηθητικά σας προγράμματα είναι ρυθμισμένα και έτοιμα για χρήση. Ελέγξτε ξανά τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία πρώτα, όπως ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, αποχέτευση και νερό και, στη συνέχεια, προχωρήστε στην αναζήτηση του διαδικτύου και των σκουπιδιών σας. Αυτή είναι επίσης η τέλεια στιγμή για να συντάξετε τη λίστα των υπηρεσιών που θα χρειαστεί να ακυρώσετε στο τρέχον διαμέρισμα ή το σπίτι σας, ώστε να μην καταλήξετε να πληρώσετε επιπλέον αφού φύγετε.

Κάντε μια λίστα ελέγχου για την γειτονιά σας

Υπάρχουν μερικά άλλα στοιχεία που θα θελήσετε να εξετάσετε πριν έρθει η μεγάλη ημέρα μετακόμισης. Υποβάλετε την αλλαγή της διεύθυνσής σας στο ταχυδρομείο για να τους ενημερώσετε για να προωθήσουν την αλληλογραφία σας, ελέγξτε ξανά ότι έχετε ακυρώσει τυχόν συνδρομές στο γυμναστήριο και βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε πλυντήρια ρούχων σε τοπικό στεγνοκαθαριστήριο. Εάν μετακομίζετε σε μια εντελώς νέα περιοχή και δεν έχετε επαφές, κλείστε ένα ραντεβού πριν φύγετε για να ξαναγεμίσετε οτιδήποτε μπορεί να χρειαστείτε, ώστε να μην ανησυχείτε για την οργάνωση όταν φτάσετε στο νέο σας σπίτι.

Εξετάστε τη βοήθεια της ημέρας μετακόμισης

Μερικές φορές υπάρχουν πάρα πολλά μικρά πράγματα που τρέχουν στο μυαλό σας όταν μετακομίζετε σε ένα νέο σπίτι και για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα προσθέσετε ακόμη περισσότερο άγχος πάνω από όλα – ίσως θέλετε να αναζητήσετε την πρόσληψη μιας εταιρείας μετακόμισης για τα μεγάλα ημέρα.

Δεν είναι ποτέ κακή ιδέα να καλέσετε πολλούς μεταφορείς και να λάβετε διαφορετικά αποσπάσματα ή σκέψεις από αυτούς για να αποφασίσετε ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσετε. Από την άλλη πλευρά, εάν έχετε φίλους και μέλη της οικογένειας που είναι περισσότερο από ικανοί και πρόθυμοι να σας βοηθήσουν να μετακομίσετε στο νέο σας σπίτι, ενημερώστε τους σχετικά με το πρόγραμμα, ώστε να γνωρίζουν πότε τους χρειάζεστε.

Δημιουργήστε μια τσάντα με τα απαραίτητα

Πριν μπείτε σε ένα άλσος συσκευασιών, βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει στην άκρη μερικά σετ ρούχων, πετσέτες μπάνιου και τυχόν προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση. Εάν ξοδεύετε πολλές ώρες ξεπακετάροντας τα κουτιά για να βρείτε την οδοντόβουρτσά σας, μπορεί να προσθέσετε ακόμη περισσότερη δουλειά στο ήδη γεμάτο πιάτο σας. Η μετακόμιση σπιτιού είναι μια ολόκληρη διαδικασία και πρέπει να είστε προετοιμασμένοι.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε πρώτα όλα τα σημαντικά έγγραφά σας

Μόλις αφήσετε στην άκρη την ημερήσια τσάντα μεταφοράς, τα πρώτα στοιχεία που θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι θα συγκεντρώσετε είναι πιστοποιητικά γέννησης, διαβατήρια, ασφαλιστικά έγγραφα, έγγραφα στέγασης ή οποιαδήποτε άλλη σημαντική γραφική εργασία θα χρειαστείτε πριν φύγετε από το σπίτι σας. Όταν το σπίτι σας αναπόφευκτα γεμίζει με χαρτόκουτα, δεν θα χρειαστεί να προσπαθήσετε να βρείτε τυχόν έγγραφα που μπορεί να χρειαστείτε.

Σημειώστε τα πάντα

Η επισήμανση κάθε κουτιού διευκολύνει την κίνηση τόσο για εσάς όσο και για εκείνους που σας βοηθούν να μετακινηθείτε. Αυτό θα διασφαλίσει ότι όλα τα κουτιά της κουζίνας, του μπάνιου, του σαλονιού και της κρεβατοκάμαρας θα φτάσουν αμέσως στο σωστό μέρος και δεν θα χάσετε καθόλου χρόνο ψάχνοντας αντικείμενα που μπορεί να έχουν τοποθετηθεί σε λάθος άκρη του σπιτιού σας . Η μεταφορά των επίπλων σας θα γίνει από εμάς με απόλυτη ασφάλεια.

Δημιουργήστε μια λίστα αγορών

Εάν μετακομίζετε από ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στο πρώτο σας σπίτι ή απλά μετακομίζετε στην Αθήνα σε ένα μεγαλύτερο σπίτι, μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας να χρειάζεστε επιπλέον έπιπλα για να γεμίσετε τον χώρο.

Μόλις ολοκληρώσετε όλα όσα έχετε στην κατοχή σας, αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να φτιάξετε μια λίστα με όλα όσα θα χρειαστείτε για το νέο σας σπίτι. Εάν έχετε μια λίστα από νωρίς στη διαδικασία μετακόμισης, μπορείτε να αγοράσετε αντικείμενα με πιο σταδιακό ρυθμό αντί για όλα ταυτόχρονα – διευκολύνοντας το μυαλό σας και το πορτοφόλι σας στη διαδικασία.

Ο προγραμματισμός εκ των προτέρων σάς δίνει επίσης περισσότερο χρόνο για να δείτε εάν κάποια μέλη της οικογένειας ή φίλοι έχουν κάποια από τα αντικείμενα που σας ενδιαφέρουν ή γνωρίζουν κάποιον που μπορεί να πουλάει.

Φροντίστε να προστατεύετε τα δάπεδα και τους τοίχους σας

Ακόμη και με επαγγελματίες, μερικά μεγάλα έπιπλα μπορεί να είναι λίγο άβολα για ελιγμούς στο σπίτι σας – λάβετε αυτό υπόψη αμέσως και βάλτε λίγο χαρτόνι ή άλλο προστατευτικό δαπέδου για να διατηρήσετε τα δάπεδά σας ασφαλή πριν μπει οτιδήποτε στο σπίτι σας. Η αγορά σπιτιού είναι από μόνη της ένα τεράστιο βήμα.

Επίσης, μην ξεχνάτε τις γωνίες! Χρησιμοποιώντας κολλητική ταινία, συνδέστε χαρτόνι, αφρό ή άλλο παρόμοιο υλικό στις γωνίες του γυψοσανίδας, στις πόρτες και στην οροφή στο κλιμακοστάσιο ενός διώροφου σπιτιού. Ακόμα και για μεταφορές με μικρό φορτηγό πρέπει να είστε προσεκτικοί.

Μην ξεχνάτε να γράψετε μια κριτική για την Μεταφορική σας

Μετά την Αγορά σπιτιού και την ολοκληρωμένη μετακόμιση σας με τους επαγγελματίες που σας βοήθησαν να μετακομίσετε ή μια επιπλέον συμβουλή για την εταιρεία μετακόμισης που προσλάβατε είναι πάντα μια καλή χειρονομία και σίγουρα εκτιμάται από όσους αφιέρωσαν χρόνο για να σας βοηθήσουν να κάνετε την ημέρα μετακόμισης λίγο πιο εύκολη.

Στείλτε το αίτημα σας

Επικοινωνία

  Καλέστε μας

  + 30 6984096562

  Στείλτε e-mail

  info@metakomiste.gr

  Νέος Κόσμος

  Πύρρας 19Α & Σμιθ Φρειδερίκου, 117 45 Αθήνα Αττικής

  Ώράριο

  Δευτ - Παρ: 09:00 - 18:00