Leader Removals

Μετακόμιση για Φοιτητές – Ζητήστε Προσφορά

Μετακόμιση για Φοιτητές. Η μετακόμιση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αλλάξετε το περιβάλλον σας και να δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία για νέες εμπειρίες. Μπορεί επίσης να είναι πολύ αγχωτική, ειδικά αν μετακομίζετε εκτός πολιτείας ή σε άλλη χώρα. Ακόμη και αν μετακομίζετε μόνο στο δρόμο, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη μετακόμισή σας, τα οποία θα μπορούσαν να κάνουν τα πράγματα να κυλήσουν πιο ομαλά. Ακολουθούν οι συμβουλές μου:

Μετακόμιση για Φοιτητές – Ξεκινήστε εγκαίρως

Η μετακόμιση είναι αγχωτική. Είναι δύσκολο να φανταστείτε ότι θα καταφέρετε να κάνετε τα πάντα εγκαίρως ή ακόμη και να βρείτε πώς θα μεταφέρετε όλα τα πράγματά σας σε ένα νέο μέρος. Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να διευκολύνετε τη διαδικασία:

 • Φτιάξτε ένα σχέδιο και τηρήστε το! Βεβαιωθείτε ότι όλοι γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και μέχρι πότε πρέπει να το κάνουν (για παράδειγμα: “Τελειώστε τη συσκευασία των πάντων μέχρι την Πέμπτη το βράδυ”). Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το άγχος της τελευταίας στιγμής, όταν όλοι αρχίζουν να πανικοβάλλονται για το αν θα τελειώσουν εγκαίρως τις εργασίες τους.
 • Μην το παρακάνετε με την ταινία συσκευασίας! Δεν θέλετε αυτά τα κουτιά να είναι τόσο καλά σφραγισμένα ώστε να μην μπορεί να μπει αέρας – δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε εφημερίδες αντί για φιστίκια συσκευασίας, αν είναι δυνατόν, ώστε τα αντικείμενά σας να μην συνθλίβονται από το ίδιο τους το βάρος κατά τη μεταφορά *.

Μετακόμιση για Φοιτητές  – Κάντε μια λίστα.

Καθώς προετοιμάζεστε για τη μετακόμιση, είναι σημαντικό να συντάξετε έναν κατάλογο με όλα τα αντικείμενα που πρέπει να μετακινηθούν. Θα πρέπει να την οργανώσετε ανά δωμάτιο, έτσι ώστε όταν έρθει η ημέρα της μετακόμισης να έχετε μια ακριβή απογραφή των πραγμάτων που πρέπει να συσκευαστούν και να μεταφερθούν. Βεβαιωθείτε ότι ο κατάλογος περιλαμβάνει αντικείμενα όπως έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές και μικροσυσκευές (φούρνοι μικροκυμάτων), ρούχα (τόσο καλάθια πλυντηρίου όσο και συρτάρια κομοδίνου), βιβλία και άλλα τιμαλφή, καθώς και προσωπικά αντικείμενα όπως ηλεκτρονικά είδη ή έργα τέχνης.

Είναι επίσης χρήσιμο αν μπορείτε να εκτιμήσετε πόσο βάρος μπορεί να μεταφέρει ο καθένας μόνος του–αυτό θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι κανείς δεν θα τραυματιστεί κατά τη διαδικασία! Επιπλέον, σκεφτείτε αν η πρόσληψη μεταφορέων μπορεί να είναι προς το συμφέρον σας- αν ναι, αποφασίστε ποιες υπηρεσίες είναι πιο σημαντικές με βάση την ανάλυση κόστους/οφέλους. Ως εταιρεία μεταφέρουμε τα πάντα από ρούχα, παιδικά βαπτιστικά παπούτσια μέχρι και πιάνο.

Κάντε μια λίστα: Μαζέψτε μικρά αντικείμενα όσο ζείτε ακόμα στο σημερινό σας σπίτι.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να πακετάρετε:

 • Κάντε μια λίστα: Συγκεντρώστε μικρά αντικείμενα όσο ζείτε ακόμα στο σημερινό σας σπίτι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φωτογραφίες που θα τραβήξετε ως αναφορά όταν έρθει η ώρα να πακετάρετε τα μεγάλα πράγματα.
 • Συσκευάστε τα πράγματα με σειρά: Τοποθετήστε τα βαριά αντικείμενα στο κάτω μέρος των κουτιών, ώστε να μην συνθλίβουν τα εύθραυστα αντικείμενα που βρίσκονται από πάνω τους.

Μετακόμιση για Φοιτητές  – Ενημερωθείτε για την περιοχή πριν μετακομίσετε.

 • Κοιτάξτε τα τοπικά σχολεία.
 • Ελέγξτε τις ανέσεις.
 • Ρωτήστε φίλους και συγγενείς αν γνωρίζουν κάποιο καλό μέρος για να ζήσετε.
 • Μπείτε στο διαδίκτυο και ελέγξτε τοπικές εφημερίδες, περιοδικά και ιστότοπους για πληροφορίες σχετικά με την περιοχή στην οποία πρόκειται να μετακομίσετε, όπως στοιχεία για την εγκληματικότητα ή τις τιμές των ακινήτων. Μπορείτε επίσης να μάθετε αν υπάρχουν επικείμενα έργα που μπορεί να επηρεάσουν το νέο σας σπίτι. Είτε πρόκειται για μετακομίσεις στη Κηφισιά είτε μετακομίσεις στην Αθήνα επικοινωνήστε μαζί μας.
 • Ρωτήστε τον μεσίτη σχετικά με την εμπειρία του από τη ζωή στην περιοχή – αυτό θα σας δώσει μια ιδέα για το αν έχει κάποια εσωτερική γνώση σχετικά με το πόσο ασφαλές είναι να ζει κανείς εκεί ή αν έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου (για παράδειγμα, αν υπήρχαν πολλές διαρρήξεις όταν μετακόμισαν για πρώτη φορά, αλλά τώρα οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς).

Αποθηκεύστε με ασφάλεια τα εύθραυστα αντικείμενα κατά τη μεταφορά τους.

Τα εύθραυστα αντικείμενα είναι συχνά τα πιο δύσκολα στη συσκευασία, καθώς πρέπει να διασφαλίσετε την προστασία τους κατά τη μεταφορά. Ζητήστε προσφορά μετακόμισης από τους ειδικούς μας.

 • Συσκευάστε τα εύθραυστα αντικείμενα σε κουτί ή δοχείο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περιτύλιγμα φυσαλίδων, αφρώδη φιστίκια και άλλα υλικά συσκευασίας για να τα κρατήσετε ασφαλή από το να τα σπρώχνουν πολύ κατά τη διάρκεια της μετακίνησης. Για παράδειγμα: Αν έχετε ένα βάζο αντίκα που θα μπορούσε να σπάσει αν μετακινηθεί με ακατάλληλο τρόπο, βάλτε το σε ένα χαρτόκουτο πριν φορτώσετε το φορτηγό μετακόμισης με όλα τα υπόλοιπα!
 • Χρησιμοποιήστε μια κουβέρτα μετακόμισης ή ένα κουτί από χαρτόνι για εύθραυστα αντικείμενα όπως γυαλικά ή καθρέφτες (αν είναι δυνατόν). Αυτό θα βοηθήσει στην προστασία αυτών των αντικειμένων ακόμη περισσότερο από ό,τι θα βοηθούσε η απλή τοποθέτησή τους σε ένα άλλο δοχείο – και μπορεί ακόμη και να τα αποτρέψει από το να σπάσουν τελείως!

Δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να ξεπακετάρετε και να εγκατασταθείτε.

Δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να ξεπακετάρετε και να εγκατασταθείτε. Η Μετακόμιση για Φοιτητές πρέπει να γίνει με σχέδιο. Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά.

Μπορεί να είναι δελεαστικό να θέλετε να τα κάνετε όλα όσο το δυνατόν συντομότερα, αλλά είναι προτιμότερο να πάρετε το χρόνο σας και να το κάνετε σωστά παρά να βιαστείτε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Αν ένα δωμάτιο ή διαμέρισμα δεν έχει ξεπακεταριστεί πλήρως μετά την πρώτη ή τις δύο πρώτες ημέρες, μην ανησυχείτε! Θα είναι ακόμα εκεί όταν θα είστε έτοιμοι γι’ αυτό. Αν ψάχνετε για μετακόμιση τιμές, τότε θα πρέπει να ζητήσετε σίγουρα προσφορά από την εταιρεία μας.

Προσπαθήστε να αφιερώνετε μια ώρα κάθε μέρα περίπου μέχρι να ξεπακετάρετε όλα τα πράγματά σας και να τα βάλετε στη θέση τους – αυτό θα σας βοηθήσει να μην αισθάνεστε τα πράγματα υπερβολικά (και θα σας δώσει μερικά επιπλέον διαλείμματα). Όταν έρθει η ώρα του καθαρισμού, δοκιμάστε να χωρίσετε τη δουλειά σε μικρότερα κομμάτια: καθαρίστε ένα δωμάτιο κάθε φορά αντί να καθαρίζετε τα πάντα με τη μία, σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα έναν χώρο πριν προχωρήσετε σε έναν άλλο κ.λπ.

 Δεν είναι τόσο δύσκολο να μετακομίσετε αν προετοιμαστείτε.

Έχουμε ήδη συζητήσει πώς να προετοιμαστείτε για την ημέρα της μετακόμισης, αλλά τι γίνεται αν δεν είστε ακόμα σίγουροι;

Αν δεν έχετε το χρόνο ή τους πόρους για να το κάνετε μόνοι σας, τότε η πρόσληψη ενός επαγγελματία μεταφορέα είναι η καλύτερη επιλογή σας. Αλλά ακόμη και αν αποφασίσετε να προσλάβετε κάποιον άλλον, υπάρχουν ακόμη πράγματα που πρέπει να γίνουν πριν φτάσουν στο κατώφλι σας:

 • Φτιάξτε μια λίστα με το τι πρέπει να συσκευαστεί και πού βρίσκονται τα πάντα σε κάθε δωμάτιο (ώστε να μην χρειαστεί να περάσουν χρόνο ψάχνοντας τα συρτάρια). Αυτό τους βοηθά επίσης να γνωρίζουν ακριβώς ποια αντικείμενα θα μπουν στο φορτηγό ή το φορτηγάκι τους, ώστε να μπορούν να εκτιμήσουν καλύτερα το κόστος για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, όπως ξυλουργοί που μπορεί να χρειαστούν κατά την αποσυναρμολόγηση των επίπλων.
 • Συσκευάστε πρώτα τα χαλαρά αντικείμενα, ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν αργότερα σε κουτιά χωρίς να υποστούν ζημιές κατά τη μεταφορά – αυτό περιλαμβάνει μικρά αντικείμενα όπως βιβλία και άλμπουμ φωτογραφιών- τα μεγαλύτερα κομμάτια θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το τέλος, ώστε να μην υποστούν ζημιές κατά τη μεταφορά τους από τους μεταφορείς, οι οποίοι μπορεί να μην αντιλαμβάνονται πόσο εύθραυστα είναι κάποια πράγματα!

Ζήτηστε προσφορά

Η μετακόμιση είναι μεγάλη υπόθεση και μπορεί να είναι αγχωτική. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε! Αν προετοιμαστείτε εγκαίρως και ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές, η μετακόμισή σας θα κυλήσει ομαλά.

Στείλτε το αίτημα σας

Επικοινωνία

  Καλέστε μας

  + 30 6984096562

  Στείλτε e-mail

  info@metakomiste.gr

  Νέος Κόσμος

  Πύρρας 19Α & Σμιθ Φρειδερίκου, 117 45 Αθήνα Αττικής

  Ώράριο

  Δευτ - Παρ: 09:00 - 18:00